Churchill´s - Graham, Late Bottled Vintage Port 2008

Churchill´s - Graham, Late Bottled Vintage Port 2008

Churchill’s Late Bottled Vintage er en årgangs Port af imponerende høj kvalitet. I modsætning til en ”ægte” Vintage Port er den lagret mellem 4 og 6 år på fad, og det modner vinen hurtigere, så du ikke behøver vente 15 år på at nyde den. Churchil’s LBV er en traditional LBV, dvs. at hele høsten er tappet på en gang, ufiltreret, direkte fra fadet og på den sorte Vintage Port flaske. Den er drikkeklar nu, men kan naturligvis gemmes i adskillige år. Vinen til blåskimmel ost.

Churchill Graham Lda. – kometen i Oporto
Grundlagt i 1981 af Johnny Graham på et tidspunkt hvor flere portvinshuse gik fra at være familieejede huse til de store multinationale grupper. ”..Jeg følte, at der var plads til en specialiseret producent af topklasse Portvin, fremstillet på de gamle traditionelle metoder. Ikke for traditionens skyld, men fordi der ikke findes bedre metode at lave portvin på..”, siger Johnny Graham. Resten er historie fristes vi til at sige. Churchill Graham Lda. har fået et hav af begejstrede anmeldelser og hører ubestridt til eliten. ”..Min indgangsvinkel er altid at forsøge at transformere druerne til Vintage Port..”, siger Johnny Graham.” Uanset hvilken Churchill Port du nyder er der altid tale om klasse A vin..”

189,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Detaljer

Johnny Graham og Caroline Churchill
Portvinshuset Churchill-Graham blev grundlagt af Johnny Graham i 1981. Hvis grundlæggerens efternavn virker bekendt, er det nok fordi han kommerfra en af de vigtigste familier i Porto, de oprindelige ejere af det kæmpe store portvinshus, Graham’s Port, som solgte deres vingård til Symington-koncernen i 1970. Grahams-navnet var dermed allerede optaget, så hustruen, Caroline Churchill, lagde efternavn til den første del af vingårdens navn.
Lyden af skridt
Johnny Graham vidste præcis hvad han ville; han ville fremstille de bedst mulige og så naturlige portvine som overhovedet muligt. Mange portvinshuse har indført robotter i både markernes pleje og vinificeringen, fordi det er billigere og nemmere, men Johnny Graham ville det stik modsatte. Vinstokkene på hans marker skal kende lyden af hans skridt, og han vil sætte sit helt personlige fodaftryk på druerne, når de skal presses!
Udelukkende klasse A-vinmarker
Johnny Graham anvender udelukkende druer af egen avl, og hans tremarker (Quinta da Gricha, Rio og Perdriz) er alle klasse A, den højeste klassificering, en vinmark i Porto kan opnå. Der er ingen andre portvinshuse,der udelukkende anvender druer fra klasse A-marker. Takket være druernes fornemme oprindelse, er alle Churchill-Grahams vine kendetegnet ved en formidabel intensitet og aromatisk renhed.
 

Yderligere information

Type:Hedvin
Land:Portugal
Område:Douro
Størrelse i CL:75
Årgang:2008
Druesorter:Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca, Touriga Franca og Tinta Francisca.
Alkohol %:20
Lagret på egefad:Ja i 4-6 år
Drikketemperatur:14-16 grader
Holdbarhed:Op til 20 år fra Høståret