Chouffe Houblon, Dobbelen IPA Tripel - Udsolgt

Bryggeriet skriver selv om denne nye kreation: "Et enestående bryllup mellem den engelske tradion for IPA, den nye amerikanske imperial IPA revolution og den klassiske belgiske brygtradition.

Skønt Chouffe Houblon er ganske humlet demonstrerer den en enestående balance mellem en meget stærk IPA og en udsøgt belgisk tripel. Stor maltet fylde, distinkt tørhed og udtalt frugtagtig smag og duft. IBU ((bitterheds-enheder) er 59... nok en af belgiens mere humlede øl.

Serveringsforslag: En kraftig bryg, som passer perfekt til kraftige kødretter; fx fra grillen.

34,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Bryggeriet Brasserie d’Achouffe har længe været kult blandt mange øl-fans verden over for deres skøre indfald og gode øl.

Chouffe er ifølge bryggeriet navnet på en lille fransk-belgisk nissefigur – en lille helårs ’tilflytter’ man skal værne om og tage sig godt af, hvis man vil undgå uheld og gale streger. Alle varianter fra dette bryggeri har nisser på mærkaterne. 

Bryggeriet blev grundlagt i 1982 af to svogre, som til at begynde med anvendte en rødbedekværn som maltmølle, en temperaturmåler fra et gammelt damplokomotiv og en vaskekedel fundet i en antikvitetsbutik som brygkedel. Siden er det gået succesfuldt fremad for det lille familiebryggeri ved Ardennerne, og de har dels fået en støt stigende kundeskare og dels usædvanligt mange fan-klubber både i og udenfor Belgien, hvor drikkeglade fans mødes iført nissehuer og andre relikvier for at indtage det ’gale nisse-øl’. 

Bryggeriet blev i 2008 opkøbt af Br. Moortgat, der ejer flere belgiske bryggerier, men er mest kendt for deres egen meget succesrige bryg, Duvel. De opringelige bryggere bag Chouffe-serien har siden startet et nyt bryggeri og for nyligt lanceret bryggen Lupulus, som også findes i Brygshoppens sortiment.

Kort information

Type: Belgisk IPA
Land: Belgien
Område: Ardennerne              
Størrelse i CL: 33
Årgang: nv
Alkohol %: 9,0
Lagret på egefad: Nej
Drikketemperatur: 8-10 grader