Château Septy, Monbazillac 2016

Château Septys Monbazillac laves på 87% Sémillon, 10% Sauvignon Blanc og 3% Muscadelle.

Duft og smagsnoter: Vinen fremstår fed og gylden i glasset, og duften byder på indtagende nuancer af lynghonning, crème brulée, karamel og et let strejf af røg. Smagen er meget fyldig og sødmefuld, og lægger sig som flydende fløjl om tungen. Eftersmagen munder ud i en finish med et pift af friskhed, der afbalancerer den store fylde.

Serveringsforslag: Vinen er en oplagt ledsager til ostebordet, desserter eller frisk frugt. Eller hvorfor ikke blot et stille glas efter middagen? Vinen bør nydes 3-10 år fra høståret. Servér velafkølet i rummelige hvidvinsglas.

★★★★★★på Finansbureauet.dk; "Klassiker fra Vinens Verden, som aldrig synes at skuffe. Heller ikke i denne årgang. Fin sødmefuld næse med abrikos og fersken og intensiv smag med flot længde med noter af honning, ristede nødder, vanilje og røg. Som altid rigtig godt køb til prisen." 

79,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Monbazillac er et eldorado for ædelsøde hvidvine. Vinen fremstilles efter de samme forskrifter, som i Sauternes. De samme druesorter anvendes, og ligesom i Sauternes angribes druerne af den såkaldte ædle råd, botrytis cinerea.

Château Septy er et af Monbazillacs bedste slotte, og ejendommens vin er den rene nektar. Nydes på samme måde som Sauternes, dvs. velafkølet som ledsager til oste, desserter, foie gras eller som et meditativt glas efter den gode middag.

Sydvest for Paradis Alle vinkendere ved hvor Bordeaux ligger. Bevæger vi os blot nogle få kilometer sydpå, forholder det sig ganske anderledes. Her finder vi regionen Sud-Ouest (Sydvest), som er en af de mest oversete vinregioner i Frankrig. Hvis man er på udkig efter karakterfulde vine til yderst attraktive priser, er Sud-Ouest et oplagt sted at lede. De mest berømte (eller rettere mindst ukendte) appellationer i Sud-Ouest er Madiran, Cahors og Monbazillac.

Ædelsødt som i Sauternes Monbazillac er et eldorado for ædelsøde hvidvine. Vinene laves efter samme forskrifter, som i Sauternes. Vinene skal laves på de grønne druer Sémillon, Sauvignon og Muscadelle. Ligesom i Sauternes, angribes druerne af den ædle råd, botrytis cinerea, som koncentrerer mostens sukkerindhold og tilfører vinen en ekstra dimension af kompleksitet. De bedste Monbazillac-vine er nærmest umulige at skelne fra Sauternes.

Flydende nektar Château Septy råder over 22 hektar vinmarker i hjertet af Monbazillac-distriktet. Markerne ligger på nordvendte skråninger, så den fugtige tåge oppe fra Dordogne-floden bedst muligt kan sive ind mellem vinstokkene. På denne måde sikrer man sig at den ædle råd får optimale forhold i marken, så den kan omdanne druernes most til flydende nektar.
 

Yderligere information

Type:Dessertvin
Land:Frankrig
Område:Monbazillac Sydvestfrankrig
Størrelse i CL:37,5
Årgang:2016
Druesorter:87% Sémillon, 10% Sauvignon Blanc og 3% Muscadelle
Alkohol %:13
Lagret på egefad:-
Drikketemperatur:8-10 grader
Holdbarhed:Bør nydes fra 3-10 år fra høståret