Chateau Saint Jean, Plan de Dieu, Cote du Rhone Villages 2015

  • Køb 6 flasker for kun kr. 119,- pr. flaske. og spar kr. 60,- i alt.

Duft og smagsnoter: Vinen er imponerende mørk og byder på en dyb, frugtmættet bouquet af koncentreret bærfrugt med nuancer af solbær, brombær, orangeskal, orientalske krydderier og et strejf af kokos. Smagen er meget generøs og fyldig med masser af fedmefuld, solmoden bærfrugt.

Serveringsforslag: Vinen bør nydes af rummelige glas to til otte år fra høståret, gerne som ledsager til retter med lam, oksekød, vildt eller kraftigt fjerkræ. Plan de Dieu-området ligger mellem Châteauneuf-du-Pape og Gigondas, og regnes for at være den bedste Côte du Rhône-Villages. En raffineret vin, spækket med saftig frugt.

★★★★★ på Finansbureauet.dk; Lækker sydfransk vin med tyngde og intensitet. Pikant sødme med noter af chokolade og med delikat kernebitterhed i eftersmagen.

90 point i Vinforum.dk; "Rød farve. Intens duft af røde bær, krydderi. Mellemfyldig vin med dejlig frugt og en smag, der er meget harmonisk med bløde og runde tanniner. Her er få kanter og den er samtidig frisk i det. Udmærket. 

129,00 kr
  • Køb 6 for 714 og spar 8%
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Exceptionelle marker Château Saint-Jeans marker ligger dels i Châteauneuf-du-Pape og dels i det nordfor liggende Plan de Dieu. Et gennemgående træk for alle markerne er, at de er beplantet meget tættere end påkrævet. Dermed må vinstokkene virkelig kæmpe om vandet, hvilket får rødderne til at bore sig langt, langt ned i undergrunden. Det endelige resultat er at hver vinstok yder et ganske lille udbytte af en rasende høj kvalitet.

Guds plateau Plan de Dieu er det bedste Villages-område i Côtes du Rhône. Området ligger mellem Châteauneuf-du-Pape og Gigondas, og består af et plateau med en sten- og grusholdig jordbund. Château Saint-Jean besidder nogle af de allerbedste marker i Plan de Dieu. Mange af ejendommens vinstokke stammer helt tilbage fra dengang, hvor området blev beplantet i 1946. De gamle vinstokke yder kun et ganske lille udbytte, men til gengæld er kvaliteten desto højere.

Kort information:

Type:Rødvin
Land:Frankrig
Område:Rhone
Størrelse i CL:75
Årgang:2015
Druesorter:80 % Grenache, 15 % Syrah og 5 % Carignan
Alkohol %:14,5 %
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:6-8 år fra høståret