Château Plaisance, 2018 – Montagne Saint-Émilion

Château Plaisance er en ret kraftfuld vin, men samtidig silkeagtig med bløde tanniner og god længde i eftersmagen. Den har en yderst fin koncentration og en harmonisk balance. Farven er dyb rød med en lilla nuance. I næsen fornemmes en intens parfume med modne røde frugter, især brombær og hindbær, samt egetræs- og vaniljetoner fra fadlagringen.

Den historiske ejendom blev erhvervet af familien Ducourt i 1994. Slottet ligger vest for Montagne på grænsen mellem appellationerne Saint-Emilion og Lalande-de-Pomerol. Vinmarkernes terroir byder på en undergrund med lerjord, hvor Merlot stortrives. Vinstokkene står på blide skråninger, som giver en fremragende naturlig dræning. 

Under høsten foretages en skarp sortering, og der høstes i morgentimerne hvor det stadig er køligt. Vinen undergår en pre-fermentering med kold maceration i 24 til 48 timer. Herefter starter den alkoholiske gæring, og efterfølgende en malolaktisk gæring. Lagringen sker over en periode på 12 måneder i egetræsfade (heraf 1/3-del helt nye fade samt 1/3-del fade der har været anvendt én gang og 1/3 fade, der er to år gamle). Efter tapningen på flaske lagres vinen i endnu 18 måneder i slottets kælder inden vinen forlader ejendommen.

Serverings-TIP
Serveringstemperaturen bør være 16 – 18 grader. Vinen er meget velegnet til et godt stykke rødt oksekød eller en veltilberedt steg fra ovnen (eller stegegryden). Tilbehøret må ikke være for kraftigt og krydret. Vinen kan også serveres til et lækkert udvalg af gode oste, der dog ikke må være for kraftige.

149,00 kr
  • Køb 2 for 260 og spar 13%
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Frankrig
Område:Saint Emillion
Størrelse i CL:75
Årgang:2018
Druesorter:Merlot, Cabernet Franc 
Alkohol %:14,5
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:17-19 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og de næste 10-15 år