Château La Tour Figeac, Saint-Emilion Grand Cru Classé 2005

Beliggende på grænsen af St. Emilion og Pomerol, har Chateau La Tour Figeac har en terroir, der er en blanding af grus og sand/ler, oven på en undergrund af ler. Vingården er beplantet med 65 % Merlot og 35% Cabernet Franc. Vinstokkene er i gennemsnit 35 år. Chateau La Tour Figeac er biodynamisk dyrket. 

Hos Chateau La Tour Figeac, er druerne vinificeret i en kombination af rustfrit stål og egetræs tanke med en 30-dages Cuvaison. Den Malolaktiske gæring foregår i tønden. Vinen lagres i 50 % nye franske egetræsfade i gennemsnit 18 måneder.

Chateau La Tour Figeac er bedst tjent ved at blive serveret ved cirka 16 grader. Unge årgange kan dekanteres i 1-2 timer, hvilket blødgøre og åbner vinen. Ældre årgange kan have behov for meget lidt klaring, lige nok til at fjerne sedimentet.

Serveringsforslag: Chateau La Tour Figeac er bedst parret med alle typer af klassiske kødretter, kalvekød, svinekød, oksekød, lam, ænder, vildt, stegt kylling, ristede braiseret og grillretter. Chateau La Tour Figeac er også godt, når den serveres til asiatiske retter, fiskeretter (tun), svampe og pasta.

799,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Indtil slutningen af 1800-tallet var Chateau La Tour Figeac en vigtig del af den massive, 200 hektar, St. Emilion ejendom, Chateau Figeac. Af mange grunde, opdelte Figeac  og solgt deres jord i flere transaktioner i slutningen af det nittende århundrede. I dag er Figeac på 37 hecatres, hvilket er meget mindre end den oprindelige vingård på 200 ha. I 1876 solgte Figeac mange marker/vinstokke fra deres ejendom. Et par år senere (1879), blev endnu flere vinstokke solgt fra. I 1879, blev nogle af jorden købt af Corbière familien. Disse vinmarker blev brugt til at skabe Chateau La Tour Figeac.

I 1881 blev Chateau La Tour Figeac delt i to. Halvtreds procent fortsatte med at eksistere som La Tour Figeac og de resterende 50 % af vingården blev La Tour du Pin Figeac.

Chateau La Tour Figeac ejes og forvaltes af Rettenmaier familien. Rettenmaier familien købte ejendom i 1973. Vinmarkerne ligger i særdeles godt Saint Emilion terroir. 

Type: Rødvin
Land: Frankrig
Område: Saint Emilion
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2005
Druesorter: 65 % Merlot og 35% Cabernet Franc
Alkohol %: 14
Lagret på egefad: Ja i 15-18 mdr på 50% nye fade
Drikketemperatur: 16-18 grader
Holdbarhed: Drikkemoden nu og kan gemmes op til 5-7 år.