Château L´Arrosee, Saint-Emilion Grand Cru Classé 2005

Château L'Arrosée blev først opført i Le Féret blandt Saint-Emilion Premiers Crus i 1868, da den tilhørte Pierre Magne, en minister af Napoleon d. 3.. På det tidspunkt havde ejendommen hverken vinifikation udstyr eller fadlagrings faciliteter og høsten blev solgt til kooperativer. Ejendommen blev købt af Rodhain familien i 1911. François Rodhain overtog godset i 1956 og i 1970, havde François installeret vinfremstillings udstyr og al vinen blev flasket på ejendomen(estate bottled).

L'Arrosée s 10 hektar vinmarker ligger på den vestlige del af St-Emilion `côtes` og er beplantet med 50% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon og 20% Cabernet Franc. Druerne er håndhøstet, før de gæres i temperaturstyrede beton kar. Vinen bliver derefter modnet i 100% nye egetræsfade i 12 måneder. Den er aftappet ufiltreret.

Siden august 2002 har L'Arrosée har været drevet af de entusiastiske nye ejere, Roger og Jean-Philippe Caille.

Duft og smagsnoter: Blomster, lakrids, sorte hindbær, krydderi og jordet med et strejf af egetræ som giver en pæn parfumeret duft. Ikke den mest koncentrerede St. Emilion, for denne medium fyldig vin handler om finesse og elegance.  

719,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Frankrig
Område:Saint Emilion
Størrelse i CL:75
Årgang:2005
Druesorter:Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc
Alkohol %:13,5
Lagret på egefad:Ja i 12 mdr på 100% nye fade
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og kan gemmes op til 8-9 år endnu.