Chateau Heritage, Fusion 2018, Bekaa Valley

Chateau Heritage blev grundlagt i 1997 i Bekaa-dalen/Libanon. Manuel høst, 900-1200 m over havet. : Maceration og gæring på stål ved kontrollerede temperaturer. Druetyperne vinificeres separat, lagrer efter gæring på fade af amerikansk eg (Cabernet Sauvignon) og på fade af fransk eg (Syrah), hvorefter vinen sammenstikkes.

Saftig og fyldig vin med mindelser om både Bordeaux og Australien!!

199,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Detaljer

Libanon har en flere tusinde år gammel vinkultur, der i de seneste årtier har oplevet en renæssance. I 2011 blev der produceret ca. seks millioner flasker fra et areal med vinmarker på ca. 2000ha. Moderne libanesisk vinproduktion er flyttet væk fra de gamle fønikiske havnebyer og ind i landet til den frugtbare Bekaa-dal.

Størstedelen af libanesisk vin eksporteres til England, Frankrig og USA. I 1998 var der færre end 10 vingårde i Libanon; nu er der mere end 30. Rødvin tegner sig for det meste af produktionen, og de laves hovedsageligt på klassiske franske vindruer; Carignan, Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon og Merlot. Hvidvin oftest på Ugni Blanc, Clairette og Chardonnay.

Den moderne vinindustri i landet kan spores tilbage til 1800-tallet. På det tidspunkt var Libanon en del af det osmanniske imperium og dermed en muslimsk stat, men i den sidste del af 1500-tallet fik den kristne befolkning i Libanon visse friheder, hvoraf én var retten til at fremstille vin til ceremonielle formål. Det var på den baggrund en gruppe jesuittiske præster i 1857 grundlagde en vingård i den lille by Ksara i Bekaa-dalen, Libanons fineste vinterroir.

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Libanon
Område:Bekaa-dalen/Libanon
Størrelse i CL:75
Årgang:2020
Druesorter:60% Syrah, 40% Cabernet Sauvignon
Alkohol %:14,5
Lagret på egefad: Ja
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Kan gemmes op til 12 år fra høståret