Chateau Heritage, Cuvée Saint Elié 2019, Bekaa Valley

Chateau Heritage blev grundlagt i 1997 i Bekaa-dalen/Libanon. Manuel høst, 900-1200 m over havet. Druetyperne vinificeres separat, Cabernet
Sauvignon lagrer efter gæring 12 mdr. på egefade og Cinsault på stål hvorefter vinen sammenstikkes.


Duft og smagsnoter: Libanesisk vin er ikke bare en kuriosotet. Det smager rigtig godt!! Med mindelser om Sydfrankrig.. 

Serveringsforslag: Server til festmåltider med vildt, lam og okse fra grillen.

249,00 kr
  • Køb 6 for 1194 og spar 21%
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Detaljer

Libanon har en flere tusinde år gammel vinkultur, der i de seneste årtier har oplevet en renæssance. I 2011 blev der produceret ca. seks millioner flasker fra et areal med vinmarker på ca. 2000ha. Moderne libanesisk vinproduktion er flyttet væk fra de gamle fønikiske havnebyer og ind i landet til den frugtbare Bekaa-dal.

Størstedelen af libanesisk vin eksporteres til England, Frankrig og USA. I 1998 var der færre end 10 vingårde i Libanon; nu er der mere end 30. Rødvin tegner sig for det meste af produktionen, og de laves hovedsageligt på klassiske franske vindruer; Carignan, Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon og Merlot. Hvidvin oftest på Ugni Blanc, Clairette og Chardonnay.

Den moderne vinindustri i landet kan spores tilbage til 1800-tallet. På det tidspunkt var Libanon en del af det osmanniske imperium og dermed en muslimsk stat, men i den sidste del af 1500-tallet fik den kristne befolkning i Libanon visse friheder, hvoraf én var retten til at fremstille vin til ceremonielle formål. Det var på den baggrund en gruppe jesuittiske præster i 1857 grundlagde en vingård i den lille by Ksara i Bekaa-dalen, Libanons fineste vinterroir.

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Libanon
Område:Bekaa-dalen/Libanon
Størrelse i CL:75
Årgang:2019
Druesorter:60% Cabernet-Sauvignon, 40 Cinsault,
Alkohol %:13,5
Lagret på egefad: Ja
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Kan gemmes op til 12 år fra høståret