Château Clinet, By Clinet, Pomerol 2016

En "syntese-Pomerol" skabt af et berømt domæne. Vinen laves på Château Clinet af slottets vinmagere og består af 30% druer herfra plus frugt fra udvalgte dyrkere med jordbund, der repræsenterer de andre udtryk, Merlotdruen kan have i den lille kommune: Frugt fra ler, grus og sand. Ch. Clinet vil med denne vin forene kommunens samlede karaktertræk i én vin. Etiketten af den amerikanske kunstner Gordon Hopkins skal symbolisere det patchwork af forskellighed, Pomerol - trods sin lille størrelse - består af.

Om Chateau Clinet
Château Clinet er en lille Pomerol producent, der støt og roligt har bevæget sig fremad i rampelyset de sidste 15 år og nu er anerkendt som en af de største i området. Vingården er på 9 hektar og ligger på et eftertragtet plateau, der er plantet med 80% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon og 10% Cabernet Franc.

I slutningen af 1980'erne tog Jean-Michel Arcaute over i driften, efter at han nogle år tidligere var blevet gift med datteren til Clinet's ejer George Audy. Jean Michel hyrede den kendte ønolog Michel Rolland, som introducerede senere høst - der sikrede fuldmodne druer - og forlængede vinens liggetid i 100% nye egefade. I løbet af fem år røg vinene op i samme liga som Pétrus, Lafleur og Le Pin.

359,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Frankrig 
Område:Pomerol
Størrelse i CL:75
Årgang:2016
Druesorter:80% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon og 10% Cabernet Franc
Alkohol %:13,5
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Kan med fordel gemmes nogle år endnu og drikkes op til 15 år fra høståret