Chateau Camensac, Saint Laurent 1985, Haut Medoc, 5. cru classé

Den utrættelige digter Biarnès skrev midt i 1700-tallet: »Camensac d’un 5’eme Cru a déjà tout le lustre, et doit peut-être encore devenir plus illustre«. Dvs. vin med stort ry, som dog kan vise endnu mere! I de år blev også det smukke chartreuse opført.

I 1855 hed ejeren Popp, som senere overlod det til familien Cuvelier, som man i dag kender fra LéovillePoyferré. De gjorde halvhjertede forsøg på at genplante vingården, som dog langsomt gled ned i glemsel, ramt af krisen i 1930erne og siden gentagne tilfælde af frost.

I 1965 blev slottet købt af brødrene Forner, vinhandlere i Loire, men også flygtninge fra Franco’s Spanien. De investerede en formue i at få Camensac -som også naboen La Rose Trintaudon- på fode.

I 2004-05 blev det i fineste stand købt af familien Merlaut, som ejer ikke blot Gruaud-Larose, men også Haut Bages Libéral (5.Cru), Ferrière (3.Cru) og andre. Nye kældre blev bygget, og andre investeringer blev også foretaget for at øge vinens kvalitet. Slottet har gamle vinstokke på det bedste grus identisk med St.Juliens og skaber vin, som “snarere hører hjemme i 4.Cru”, som Duijker skriver.
699,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Type: Rødvin
Land: Frankrig
Område: Bordeaux - Haut-Medoc
Størrelse i CL: 75
Årgang: 1985
Druesorter: 60% Cabernet Sauvignon og 40% Merlot
Alkohol %: 13
Lagret på egefad: Ja i 18 mdr. på delvist nye fade
Drikketemperatur: 16-18 grader
Holdbarhed: Drikkemoden nu og kan gemmes op til 3-4 år.