Chairman's Reserve The Forgotten Casks Rum

Chairman's Reserve The Forgotten Casks Rum er en ekstra lagret rom til at drikke rent, udformet til at efterligne rom fundet i oprindeligt glemte fade fra Chairman's Reserve, som blev bevaret fra St. Lucia Distillers forfærdelige ildebrand d. 2. maj 2007.

Kældermesteren blev tvunget til at finde passende og dog usædvanlige pladser til opbevaring af hans romtønder under genstarten af destilleriet og disse fade var tønder, der i forvirringen var blevet forkert placeret. Disse glemte fade gav ham rom, der var for gammel til den oprindelige Chairman's Reserve, så det blev besluttet, at denne rom ville blive frigivet separat.

St. Lucia Distillers fortsætter med at udvælge bestemte fade fra produktionen af Chairman's Reserve Original Rum til ekstra lagring. Dette begrænser hvor mange af denne rom, der bliver frigivet.

Om rommen:
Mørk, gylden mahogni farve med en intens næse af søde rosiner, tobak, mørk honning og vanilje.
Smagen er varm og byder på grillede tropiske frugter og kandiserede valnødder, afrundet med bløde krydderier, der giver en lang vidunderlig finish.

399,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Siden 1972, hvor Santa Lucia-øens to eneste destillerier gik sammen om at lave Santa Lucia Distillers, er de gået fra stereotyp masseproduktion til i dag at producere nogle af verdens bedste rom. Destilleriet, der ligger i Roseau-dalen på øen, laver alt fra Superpremium rom til Cremelikører på rom.

Med så stor succes, at da Santa Lucia Distillers i sommeren 2013 talte op, havde det modtaget ikke mindre end 209 internationale medaljer for deres fremragende romvarianter. Herunder er de blevet kåret til verdens bedste romdestilleri og har vundet fire romtrofæer, fem dobbeltguld og 79 guldmedaljer.

Historisk set efterlod europæernes efterspørgsel på sukker de lokale på Santa Lucia med biproduktet melasse, som de producerede rom af i det 17. og 18. århundrede. I starten blev rommen mest drukket af slaver og sømænd, hvor sømændene havde krav på en daglig ration. Men hurtigt blev rommen mere lønsom end sukkerproduktionen.

Siden sukkerproduktionen på Santa Lucia stoppede i 1962 har man importeret melassen fra primært Guyana. Fornylig har man dog plantet 5 ha med sukkerrør, og flere vil følge. Rommen produceres som udgangspunkt ved, at varmt vand tilsættes melassen. Mæsken hældes over i ståltanke, hvor gær tilsættes, og sukkeret omdannes til alkohol. Fermenteringen varer på Santa Lucia mellem 24 og 30 timer. Herefter destilleres væsken i fire forskellige kedler – tre pottstills og én kolonnekedel. Afhængig af hvilke kedler, der bruges, ændres rommens profil.

Santa Lucia lagrer destilleriets rom på egetræsfade af amerikansk hvid eg, som man tidligere har lagret amerikansk whisky på. Fadene er på 200 liter. I mindre mængder – til de eksklusive romtyper – bruges også portvins-, vin-, sherry-, madeira- og Sauternesfade.

Når man lagrer spiritus i troperne, speedes modningen af denne op med noget, der ligner 2 Ω gang i forhold til Europa, på grund af den højere temperatur og luftfugtighed. Dette betyder, at rom over 10 år ofte bliver meget træede og tanninholdige. På Santa Lucia blender man derfor næsten altid gamle fade med nyere fade, så der kommer en fin balance i blendet – og derfor skriver man heller ikke alder på rommen...

Santa Lucia rom er så ren som næsten muligt. Ud over lidt karamel for farvens skyld tilsættes intet andet. Inge

Yderligere information

Type:Rom
Land:Saint Lucia
Område:-
Størrelse i CL:70
Årgang:NV
Alkohol %:43
Lagret på egefad:Ja, 6-11 år
Drikketemperatur:14-16 grader