Chairman's Reserve Original Rum

Chairman's Reserve Original Rum blev først produceret i 1999, under overvågning af daværende formand, Laurie Barnard, som et specielt projekt om at skabe en fin kvalitetsrom, der kan repræsentere den ikoniske stil af St. Lucia rom.

Den er lavet med udvalgte rom, der er lavet på både Coffey kolonne og copperpot destillationsapparater, der efter modning blandes sammen og derefter lagres igen på eg før blending og sidste lagring.

Slutresultatet er blevet flagskibet for St. Lucia rom kendt for sin harmoniske velafrundede finesse og stil med enorm karakter til cocktails og at drikke rent.

245,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Siden 1972, hvor Santa Lucia-øens to eneste destillerier gik sammen om at lave Santa Lucia Distillers, er de gået fra stereotyp masseproduktion til i dag at producere nogle af verdens bedste rom. Destilleriet, der ligger i Roseau-dalen på øen, laver alt fra Superpremium rom til Cremelikører på rom.

Med så stor succes, at da Santa Lucia Distillers i sommeren 2013 talte op, havde det modtaget ikke mindre end 209 internationale medaljer for deres fremragende romvarianter. Herunder er de blevet kåret til verdens bedste romdestilleri og har vundet fire romtrofæer, fem dobbeltguld og 79 guldmedaljer.

Historisk set efterlod europæernes efterspørgsel på sukker de lokale på Santa Lucia med biproduktet melasse, som de producerede rom af i det 17. og 18. århundrede. I starten blev rommen mest drukket af slaver og sømænd, hvor sømændene havde krav på en daglig ration. Men hurtigt blev rommen mere lønsom end sukkerproduktionen.

Siden sukkerproduktionen på Santa Lucia stoppede i 1962 har man importeret melassen fra primært Guyana. Fornylig har man dog plantet 5 ha med sukkerrør, og flere vil følge. Rommen produceres som udgangspunkt ved, at varmt vand tilsættes melassen. Mæsken hældes over i ståltanke, hvor gær tilsættes, og sukkeret omdannes til alkohol. Fermenteringen varer på Santa Lucia mellem 24 og 30 timer. Herefter destilleres væsken i fire forskellige kedler – tre pottstills og én kolonnekedel. Afhængig af hvilke kedler, der bruges, ændres rommens profil.

Santa Lucia lagrer destilleriets rom på egetræsfade af amerikansk hvid eg, som man tidligere har lagret amerikansk whisky på. Fadene er på 200 liter. I mindre mængder – til de eksklusive romtyper – bruges også portvins-, vin-, sherry-, madeira- og Sauternesfade.

Når man lagrer spiritus i troperne, speedes modningen af denne op med noget, der ligner 2 Ω gang i forhold til Europa, på grund af den højere temperatur og luftfugtighed. Dette betyder, at rom over 10 år ofte bliver meget træede og tanninholdige. På Santa Lucia blender man derfor næsten altid gamle fade med nyere fade, så der kommer en fin balance i blendet – og derfor skriver man heller ikke alder på rommen...

Santa Lucia rom er så ren som næsten muligt. Ud over lidt karamel for farvens skyld tilsættes intet andet. Inge

Yderligere information

Type:Rom
Land:Saint Lucia
Område:-
Størrelse i CL:70
Årgang:NV
Alkohol %:43
Lagret på egefad:Ja, gennemsnit for rommene er 5 år
Drikketemperatur:14-16 grader