Chairman's Reserve Limited Edition 1931 Rum

Chairman's Reserve Limited Edition 1931 er en hyldest til rom filosofien og håndværket etableret af vores grundlægger, Denis Barnard, da han etablerede sit destilleri i 1931, som i dag er blevet en af ​​Saint Lucias mest elskede skatte, St. Lucia Distillers.

Blending og modning
En blanding af Coffey og copperpot rom fra 6 til 11 år i bourbon- og portvinsfade. Størstedelen af ​​1931 blandingen kommer fra traditionel melasse rom, mens det skjulte pift i rommen skyldes tilføjelsen af tør rom fra St. Lucia produceret af friske sukkerrør fra markerne, der støder op til destilleriet.

Om rommen:
Gylden farve med en let bronze nuance.
Duft af rosiner, ristet eg, læder, krydderier og tobak.
Smag af rosiner med hints af karamel og blød egetræ. Først sød rosin, dernæst tørre og tanniske smagsnoter fra egetønder.

 

RUM DISTILLATE                                     BARREL TYPE   YEARS AGED   % OF BLEND
Column Still - Molasses Rum #104           Ex-Bourbon         6 to 11 years      43%
Column Still - Molasses Rum #101           Ex-Bourbon         6 to 11 years      28%
Pot Still John Dore #1 - Sugarcane Rum  Ex-Bourbon         7 & 8 years        14%
Pot Still John Dore #1 - Molasses Rum    Ex-Bourbon         8 to 11 years        9%
Pot Still John Dore #2 - Molasses Rum    Ex-Bourbon         9 & 10 years        4%
Pot Still Vendome - Molasses                   Ex-Bourbon         8 years                1%
Column Still - Molasses Rum #104           Ex-Port                8 years                1%

TOTAL COLUMN STILL 72%
TOTAL POT STILL 28%

729,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Siden 1972, hvor Santa Lucia-øens to eneste destillerier gik sammen om at lave Santa Lucia Distillers, er de gået fra stereotyp masseproduktion til i dag at producere nogle af verdens bedste rom. Destilleriet, der ligger i Roseau-dalen på øen, laver alt fra Superpremium rom til Cremelikører på rom.

Med så stor succes, at da Santa Lucia Distillers i sommeren 2013 talte op, havde det modtaget ikke mindre end 209 internationale medaljer for deres fremragende romvarianter. Herunder er de blevet kåret til verdens bedste romdestilleri og har vundet fire romtrofæer, fem dobbeltguld og 79 guldmedaljer.

Historisk set efterlod europæernes efterspørgsel på sukker de lokale på Santa Lucia med biproduktet melasse, som de producerede rom af i det 17. og 18. århundrede. I starten blev rommen mest drukket af slaver og sømænd, hvor sømændene havde krav på en daglig ration. Men hurtigt blev rommen mere lønsom end sukkerproduktionen.

Siden sukkerproduktionen på Santa Lucia stoppede i 1962 har man importeret melassen fra primært Guyana. Fornylig har man dog plantet 5 ha med sukkerrør, og flere vil følge. Rommen produceres som udgangspunkt ved, at varmt vand tilsættes melassen. Mæsken hældes over i ståltanke, hvor gær tilsættes, og sukkeret omdannes til alkohol. Fermenteringen varer på Santa Lucia mellem 24 og 30 timer. Herefter destilleres væsken i fire forskellige kedler – tre pottstills og én kolonnekedel. Afhængig af hvilke kedler, der bruges, ændres rommens profil.

Santa Lucia lagrer destilleriets rom på egetræsfade af amerikansk hvid eg, som man tidligere har lagret amerikansk whisky på. Fadene er på 200 liter. I mindre mængder – til de eksklusive romtyper – bruges også portvins-, vin-, sherry-, madeira- og Sauternesfade.

Når man lagrer spiritus i troperne, speedes modningen af denne op med noget, der ligner 2 Ω gang i forhold til Europa, på grund af den højere temperatur og luftfugtighed. Dette betyder, at rom over 10 år ofte bliver meget træede og tanninholdige. På Santa Lucia blender man derfor næsten altid gamle fade med nyere fade, så der kommer en fin balance i blendet – og derfor skriver man heller ikke alder på rommen...

Santa Lucia rom er så ren som næsten muligt. Ud over lidt karamel for farvens skyld tilsættes intet andet. Inge

Yderligere information

Type:Rom
Land:Saint Lucia
Område:-
Størrelse i CL:70
Årgang:NV
Alkohol %:43
Lagret på egefad:Ja, 6-11 år
Drikketemperatur:14-16 grader