CDI Trinidad 13 Years Ten Cane Distillery Denmark

Hver gang vi har fået en Ten Cane-rom fra Compagnie des Indes (det er ikke ret tit), er den blevet udsolgt på et øjeblik. Det er rom, der er både spændende, sjælden og virkelig velsmagende, så vi takkede selvfølgelig ja da Florent Beuchet tilbød os fad nummer TDK83 fra dette obskure, lukkede destilleri på Trinidad.

Hvis du ikke kan huske – eller aldrig har hørt om – Ten Cane, så er den korte udgave af historien, at Ten Cane blev bygget af Louis Voutton Moët Hennessy i midten af ’00’erne med det formål at lave pot still-destilleret rom på frisk sukkerrørssaft i Trinidad. Desværre bukkede destilleriet under og måtte lukke inden rommen fandt sit publikum, og derfor er fade fra Ten Cane utroligt sjældne (og eftertragtede) i dag.

Denne gang er det en rom helt tilbage fra 2008, flasket ved fadstyrke (60,7%) efter 13 års lagring. Der er tappet i alt 275 flasker – kun til det danske marked!

Farve: Gylden.
Duft: Kompleks duft med mange lag af tørret frugt og vanilje.
Smagsnoter: Både elegance og power, modne fadnoter, citrus og florale hints.

Serveringsforslag: Nyd den rent – det er liquid history!

1.649,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

I slutningen af 1600-tallet og starten af 1700-tallet blev den lokale destilleret drik på flere caribiske øer kaldt for ”Kill Devil”. Selvom mange af datiden destillerier for længst er lukket og glemt, så er Caribien stadigvæk storleverandør af mange eksotiske romprodukter.


Kort information:

Type:Mørk rom
Land:Trinidad
Område:-
Størrelse i CL:70
Årgang:2008
Alkohol %:60,7
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:16-18 grader