Cascina Fontana Barolo DOCG 2015

Vinen gærer i rustfrie ståltanke i 20-25 (nogle gange helt op til 40) dage, efterfulgt af lagring i rustfrit stål i op til 8 måneder og modnes i 25hl slovenske egetræsfade i 2 år, efterfulgt af yderligere lagring 1 år i rustfrie ståltanke, og på flaske i mindst 1 år før udgivelsen.

Barolo er en vin, der kræver tålmodighed. De langvarige vinfremstilling resulterer i en koncentration af ekstrakt og tannin, der giver det en stor kapacitet til at modnes og forbedres i op til flere årtier. Resultatet er en dyb og alsidig vin, en vin der bør drikkes i selskab med din familie og dine bedste venner - og til de bedste øjeblikke i dit liv.

Duft og smagsnoter: Dette er en kompleks vin, som er utrolig rig på alle måde. Selvom farven aldrig er dyb, har vinen stor dybde og koncentration med en balance mellem tannin og syre, som i første omgang giver et tegn på en vin, der er svær, lukket og tilmed barsk. Men med alderen modnes vinen og så kommer gevinsten, den primære frugt virker blød og fermentering gør at aromaer må vige pladsen for en mere kompleks bouquet af lakrids, tjære, roser og et væld af andre fornemmelser. Cascina Fontana Barolo har stor vedholdenhed og en meget lang eftersmag.

Serveringsforslag: Barolo er en vin, der er så kompleks og fuldstændig, at det kan nydes selv uden mad, men det er en god ide at dekantere vinen inden. Den passer godt til de fleste retter, men maden skal være af samme kvalitet som denne fremragende Barolo.
459,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Barolo, en vin født af ædle principper, Det er Italienernes største arv, en del af deres kultur og identitet, vinen, der gør dem meget stolte. Barolo er aldrig en simpel vin: Det er en vin med stor kompleksitet, karakter, krop, værdighed, hårdhed og nøjsomhed. Dette er ikke en vin, der viser sig let, først efter mange års modning i både tønde og flaske gør gør at Barolo begynder at åbne op og give os mulighed for at opdage dens hemmeligheder.

Cascina Fontana Barolo er fremstillet af Nebbiolo druer dyrket på stejle vinmarker fra deres egne tre select cru vinmarker, Villero og Valletti i kommunen Castiglione Falleto og Gallinotto i kommunen La Morra. Druerne fra hver deres mark bidrager med forskellige egenskaber: Kompleksitet, struktur, elegance, bitterhed og frugt. Efter traditionen fra Le Langhe, er druerne fra hver mark høstet og forarbejdet separat. Når gæringen er færdig, samles vinene og lagre i to år i 25hl Botte - store fade fremstillet af Slovensk eg. Derefter lagres vinen yderligere i et år på rustfrie ståltanke efterfulgt af mindst et år på flaske inden frigivelse.
 

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Piemonte
Størrelse i CL:75
Årgang:2015
Druesorter:Nebbiolo
Alkohol %:14
Lagret på egefad:Ja i 24 mdr. på slovensk eg
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Kan gemmes op til 20 år fra høståret