Vinen gærer i rustfrie ståltanke i 20-25 (nogle gange helt op til 40) dage, efterfulgt af lagring i rustfrit stål i op til 8 måneder og modnes i 25hl slovenske egetræsfade i 2 år, efterfulgt af yderligere lagring 1 år i rustfrie ståltanke, og på flaske i mindst 1 år før udgivelsen.
Barolo er en vin, der kræver tålmodighed. De langvarige vinfremstilling resulterer i en koncentration af ekstrakt og tannin, der giver det en stor kapacitet til at modnes og forbedres i op til flere årtier. Resultatet er en dyb og alsidig vin, en vin der bør drikkes i selskab med din familie og dine bedste venner - og til de bedste øjeblikke i dit liv.
Duft og smagsnoter: Dette er en kompleks vin, som er utrolig rig på alle måde. Selvom farven aldrig er dyb, har vinen stor dybde og koncentration med en balance mellem tannin og syre, som i første omgang giver et tegn på en vin, der er svær, lukket og tilmed barsk. Men med alderen modnes vinen og så kommer gevinsten, den primære frugt virker blød og fermentering gør at aromaer må vige pladsen for en mere kompleks bouquet af lakrids, tjære, roser og et væld af andre fornemmelser. Cascina Fontana Barolo har stor vedholdenhed og en meget lang eftersmag.
Serveringsforslag: Barolo er en vin, der er så kompleks og fuldstændig, at det kan nydes selv uden mad, men det er en god ide at dekantere vinen inden. Den passer godt til de fleste retter, men maden skal være af samme kvalitet som denne fremragende Barolo.