Brigaldara, Valpolicella Superiore, Case Vecie DOC 2016

Druerne er nøje udvalgt i vingården og placeres i 200 kg kasser. Mosten efterlades i kontakt med druerne for at sikre farve fra druernes skind under hele fermenteringsprocessen. Udpumpning af druerne udføres to gange om dagen og delastage udføres halvvejs gennem fermenteringsprocessen. Vinen lagrer derefter i 12 mdr. på 25 HL Slovenske egetræsfade.

Duft og smagsnoter: Vinen har en levende rubinrød farve og aromaer af kirsebær, vanilje og krydderier. I munden er den tør, fløjlsagtig og medium fyldig.

 

 

129,00 kr
  • Køb 6 for 654 og spar 16%
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information:

La Brigaldara er beliggende i hjertet af Valpolicella Classico distriktet, nærmere bestemt lidt uden for landsbyen San Floriano, der ligger en anelse nord-vest for Verona. Ejendommen – fysisk en smuk villa fra 1400-tallet, der nyder en betagende placering, omgivet af marker og oliventræer - drives med stor kyndighed af Stefano Cesari. Navnet Brigaldara ses første gang i et notat i et lokalt arkiv fra 1260 og henviser til en lille klynge gårde, selve villaens beliggenhed og det omkringliggende landområde.

Ejendommen har været i familiens eje siden 1929 og der har været flasket vin under eget navn siden 1979. Selve ejendommen råder over 50 ha jord og der flaskes årligt i omegn en af 250.000 flasker, idet der udelukkende anvendes egne druer. Markerne, hvoraf nogle få er lejede,er fortrinsvis beplantet med område-typiske sorter som Corvina Veronese, Corvinone, Rondinellaog Molinara, men også Sangiovese finder vej i nogle af vinene, der alle synes at afspejle en ”somewhereness”, altså en særlig og unik lokalitet. De meget velanmeldte vine er generelt fyldige, men elegante, komplekse og saftige. Stilen er generøs og måske med en anelsemørkere frugt end det ofte sesfra området, og der anvendes både små og store fade i produktionen, afhængig af vintype

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Veneto
Størrelse i CL:75
Årgang:2016
Druesorter:40% Corvina, 40% Corvinone og 20% Rondinella
Alkohol %:13
Lagret på egefad:Ja i 12 mdr. på Slovensk eg
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og de næste 4-5 år.