Brigaldara, Recioto della Valpolicella 2016, 37,5 cl

Recioto er om nogen en klassiker i italiensk vinfremstilling, og uden sidestykke den bedste dessertvin der laves i Italien. Recioto betyder øre, og henviser til de øverste og yderste druer på hver klase, da de kaldes klasens ører. Placeringen betyder at netop disse druer har fået den maksimale sol, og dermed er modnet helt perfekt.

Inden presningen er druerne tørret i ca. 140 dage på stråmåtter, hvorved deres vandindhold er reduceret med 30 - 40%. Denne hårde udvælgelse af druerne betyder at der gennemsnitligt kun laves 1 - 1½ flaske Recioto pr. vinstok.

Recioto er faktisk en Amarone, hvor gæringen standses inden alt sukkeret i druesaften er omdannet til alkohol. Dette giver en utrolig kompleks sød vin, med en dyb varm granatrød farve. Den karakteristiske bouquet, der især er præget af moden blomme og rosin, giver også indtryk af cedertræ, lakrids og en fløjlsblød fyldig fedme, der gør denne vin til noget helt specielt.

Serveringsforslag: Italienerne bruger også denne vin som en "meditationsvin" der nydes en stille stund - og helst sammen med én man holder rigtig meget af. Recioto er kendt for at være næsten udødelig, og vil som minimum være fremragende 15 - 20 år fra høståret. Serveres ved 20ºC.

199,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

La Brigaldara er beliggende i hjertet af Valpolicella Classico distriktet, nærmere bestemt lidt uden for landsbyen San Floriano, der ligger en anelse nord-vest for Verona. Ejendommen – fysisk en smuk villa fra 1400-tallet, der nyder en betagende placering, omgivet af marker og oliventræer - drives med stor kyndighed af Stefano Cesari. Navnet Brigaldara ses første gang i et notat i et lokalt arkiv fra 1260 og henviser til en lille klynge gårde, selve villaens beliggenhed og det omkringliggende landområde.

Ejendommen har været i familiens eje siden 1929 og der har været flasket vin under eget navn siden 1979. Selve ejendommen råder over 50 ha jord og der flaskes årligt i omegn en af 250.000 flasker, idet der udelukkende anvendes egne druer. Markerne, hvoraf nogle få er lejede,er fortrinsvis beplantet med område-typiske sorter som Corvina Veronese, Corvinone, Rondinellaog Molinara, men også Sangiovese finder vej i nogle af vinene, der alle synes at afspejle en ”somewhereness”, altså en særlig og unik lokalitet. De meget velanmeldte vine er generelt fyldige, men elegante, komplekse og saftige. Stilen er generøs og måske med en anelsemørkere frugt end det ofte sesfra området, og der anvendes både små og store fade i produktionen, afhængig af vintype


Yderligere information:

Type:Dessert vin
Land:Italien
Område:Veneto
Størrelse i CL:37,5
Årgang:2016
Druesorter:Corvina og Rondinella
Alkohol %:14,5
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:18 - 20 grader
Holdbarhed:Har lang holdbarhed, op til 15 - 20 år fra høståret