Brigaldara, Amarone della Valpolicella Classico 2012

Druerne tørres på et loft der er påvirket af de udvendige vejrforhold, således at klimaet også kan sætte sit præg på druerne i denne proces. Brigaldara Amarone har en afbalanceret kraftfuld frugt og elegance, som kun vine kan opnå, når de har fået tid til at lagre, så de kan udvikle komplekse tertiære aromaer.

Duft og smagsnoter: Vinen har en dyb granatrød farve med aromaer af frugtig marmelade, krydderier, røde og sorte kirsebær, nogle noter udvikles fra tørringsprocessen, herunder tobak og kakao. Det er en fyldig vin, som er kompleks, elegant og fløjlsagtig. 

369,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information:

La Brigaldara er beliggende i hjertet af Valpolicella Classico distriktet, nærmere bestemt lidt uden for landsbyen San Floriano, der ligger en anelse nord-vest for Verona. Ejendommen – fysisk en smuk villa fra 1400-tallet, der nyder en betagende placering, omgivet af marker og oliventræer - drives med stor kyndighed af Stefano Cesari. Navnet Brigaldara ses første gang i et notat i et lokalt arkiv fra 1260 og henviser til en lille klynge gårde, selve villaens beliggenhed og det omkringliggende landområde.

Ejendommen har været i familiens eje siden 1929 og der har været flasket vin under eget navn siden 1979. Selve ejendommen råder over 50 ha jord og der flaskes årligt i omegn en af 250.000 flasker, idet der udelukkende anvendes egne druer. Markerne, hvoraf nogle få er lejede,er fortrinsvis beplantet med område-typiske sorter som Corvina Veronese, Corvinone, Rondinellaog Molinara, men også Sangiovese finder vej i nogle af vinene, der alle synes at afspejle en ”somewhereness”, altså en særlig og unik lokalitet. De meget velanmeldte vine er generelt fyldige, men elegante, komplekse og saftige. Stilen er generøs og måske med en anelsemørkere frugt end det ofte sesfra området, og der anvendes både små og store fade i produktionen, afhængig af vintype

Type: Rødvin
Land: Italien
Område: Veneto
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2012
Druesorter: 40% Corvinone, 30% Corvina, 15% Rondinella og 15% af andre druer.
Alkohol %: 16,5 %
Lagret på egefad: Ja 3 år i små barriques 
Drikketemperatur: 16-18 grader
Holdbarhed: Op til 10-20 år fra høståret