Brigaldara, Amarone della Valpolicella, Case Vecie 2000

Stefano Cesaris Amarone Case Vecie tager navn efter den ene af de to marker, der bidrager med druer. Case Vecie venetiansk dialekt for ”de gamle huse” er en mark, der ligger ca. 450 moh og har, som også marken Cavolo, et helt særligt meso-klima, der bidrager til vinens enestående individualitet. Sammenlignet med Amarone Classico får druerne til Case Vecie lov til at hænge længere på planterne og de modner langsom mere og undergår efterfølgende en længere tørringsperiode på Brigaldaras fruttaioeller tørreloft, hvor de håndselekterede druer ligger i små tørrekasser.

Resultatet er en Amarone af stor skønhed, personlighed og kompleksitet en dyb, rig og sensuel vino da meditazione af høj klasse og stor harmoni. Den blander sig let med områdets bedste vine, med sin uovertrufne elegance og sin klare, rene frugtighed.

Duft og smagsnoter: Farven er mellem rubin og granatrød. Dyb, balsamisk og ekspressiv aromatisk profil med noter af tørrede druerog blomster, friske og tørrede stenfrugter, dertil en skøn variation af kirsebær, bitter chokolade og tobak. Og så disse noter af spiritussyltet frugt. Med en fantastisk modenhed. 

Serveringsforslag: Prøv den til efterårets kraftige retter med hårvildt eller som afslutning på en smagning af andre gode vine

995,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information:

La Brigaldara er beliggende i hjertet af Valpolicella Classico distriktet, nærmere bestemt lidt uden for landsbyen San Floriano, der ligger en anelse nord-vest for Verona. Ejendommen – fysisk en smuk villa fra 1400-tallet, der nyder en betagende placering, omgivet af marker og oliventræer - drives med stor kyndighed af Stefano Cesari. Navnet Brigaldara ses første gang i et notat i et lokalt arkiv fra 1260 og henviser til en lille klynge gårde, selve villaens beliggenhed og det omkringliggende landområde.

Ejendommen har været i familiens eje siden 1929 og der har været flasket vin under eget navn siden 1979. Selve ejendommen råder over 50 ha jord og der flaskes årligt i omegn en af 250.000 flasker, idet der udelukkende anvendes egne druer. Markerne, hvoraf nogle få er lejede,er fortrinsvis beplantet med område-typiske sorter som Corvina Veronese, Corvinone, Rondinellaog Molinara, men også Sangiovese finder vej i nogle af vinene, der alle synes at afspejle en ”somewhereness”, altså en særlig og unik lokalitet. De meget velanmeldte vine er generelt fyldige, men elegante, komplekse og saftige. Stilen er generøs og måske med en anelsemørkere frugt end det ofte sesfra området, og der anvendes både små og store fade i produktionen, afhængig af vintype

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Veneto
Størrelse i CL:75
Årgang:2000
Druesorter:40% Corvinone, 30% Corvina, 15% Rondinella og 15% af andre druer.
Alkohol %:16 %
Lagret på egefad:Ja i 1 år på franske barriques  og 2 år på 25 hl Slavonsk eg
Drikketemperatur:15-17 grader
Holdbarhed:Op til 30 år fra høståret