Brasserie d'Achouffe, Houblon Chouffe 75 cl

Belgisk IPA brygget med tre forskellige humler.

Frisk, fyldig, lidt sprød og med afdæmpede, frugtige noter.

75 cl flaske - 9% alk.

 

Untappd: 3,67

84,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Bryggeriet Brasserie d’Achouffe har længe været kult blandt mange øl-fans verden over for deres skøre indfald og gode øl.

Chouffe er ifølge bryggeriet navnet på en lille fransk-belgisk nissefigur – en lille helårs ’tilflytter’ man skal værne om og tage sig godt af, hvis man vil undgå uheld og gale streger. Alle varianter fra dette bryggeri har nisser på mærkaterne.

Bryggeriet blev grundlagt i 1982 af to svogre, som til at begynde med anvendte en rødbedekværn som maltmølle, en temperaturmåler fra et gammelt damplokomotiv og en vaskekedel fundet i en antikvitetsbutik som brygkedel. Siden er det gået succesfuldt fremad for det lille familiebryggeri ved Ardennerne, og de har dels fået en støt stigende kundeskare og dels usædvanligt mange fan-klubber både i og udenfor Belgien, hvor drikkeglade fans mødes iført nissehuer og andre relikvier for at indtage det ’gale nisse-øl’.

Bryggeriet blev i 2008 opkøbt af Br. Moortgat, der ejer flere belgiske bryggerier, men er mest kendt for deres egen meget succesrige bryg, Duvel. De opringelige bryggere bag Chouffe-serien har siden startet et nyt bryggeri og for nyligt lanceret bryggen Lupulus, som også findes i Brygshoppens sortiment.

Yderligere information

Type:IPA - Belgisk
Land:Belgien
Område:Ardennerne
Størrelse i CL:75
Alkohol %:9%
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:8-10 grader