Bonfante & Chiarle, Barolo Bisu, DOCG 2019

Enkeltmarks Barolo fra marken Marvenga i Serralunga. Vinen tilbringer 3 år i barriques, 1 år på nye barriques og 2 år på brugte.

Druerne til Barolo Bisù kommer fra vinstokke plantet i ca. 300 meters højde, på den syd-østvendte Marvenga mark i Serralunga.

Bonfante & Chiarle ligger i det italienske vinområde Piemonte. Vingården blev i 1975 oprettet af Luciano Chiarle, Giorgio Chiarle og Bonfante Domenico. I dag er huset blevet en del af storproducenten Malgrás portefølje, men man laver dog fortsat vine under navnet Bonfante & Chiarle.

Man tilstræber at lave vine med tydeligt aftryk af den lokale terroir, i en ret klassisk stil, hvor lagring belønnes.

299,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Vinhulen
"Rødsbrun. Indledende duft har masser af salmiaklakrids, og så kommer der blomme, mint tjære. Imponerende kompleks duft. Smagen er mørk og tæt med bolværk, tjære, lakrids, blomme, træ og stor blødhed. Saftig og fremstår næsten moden med masser af kraft og velsmag. Meget harmonisk og velkomponeret Barolo, hvor den fede frugt pakker tanninerne ind og giver velsmag. Drik den nu eller gem et par år."
wineglasswineglass


Om tidligere årgang har vi følgende 

yf85h6UH9JTcrAAAAAElFTkSuQmCC tn_5 stjerner
"En helt vidunderlig rødvin, der udvikler sig i munden med sin bløde, saftige frugt og spændende krydderi. Seks år gammel og drikkelig, men lad den gerne ligge endnu nogle år. Så bliver tanninerne endnu blødere. Eftersmagen er utrolig lang. Prisen ved seks flasker er yderst attraktiv." 

z6Ojo+H82Ig+LtDXhRwAAAABJRU5ErkJggg==
Klassisk, vellykket og drikkemoden.
”Kompleks klassisk og velsammensat Nebbiolo næse med god åbenhed og udmærket detaljerigdom, tiltalende og med charmende lille floralitet og fornemt brug af egetræet.
Velstruktureret smag med saftig frugt af medium styrke, men med flot detaljerigdom - vellykket balance og fornem diskret sødmefuldhed - klassisk, vellykket og drikkemoden”
  92 point

yf85h6UH9JTcrAAAAAElFTkSuQmCC tn_5 stjerner
"Let og elegant rødvin med god, ren frugt og bløde tanniner. Den er fem år gammel og drikkemoden" 

Piu Rosso Vinblog
Barolo fra et hus under storproducenten Malgra i Asti, som får druer til Barolo fra 3 marker i Serralunga.
Transparent rubinrød farve. Ung og frisk næse med violer, philippa-æbler, grøn banan og rarbarber. Klassiske nebbiolomarkører kommer til i form af rust, kridt og læder.
Flot i smagen hvor elegance og kraft følges fint - den friske 08-årgang viser sig her i en relativt let og transparent Barolo, men med fin intensitet i frugt og syre. Det bærprægede i frugten kommer frem i en delikat finish sammen med flintede tanniner og mint- og gummitoner fra fadet. 
En elegant nebbiolovin med afdæmpede tanniner og aromatisk, frisk frugt. Flot allerede nu, men bedst efter luft.
 

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Piemonte
Størrelse i CL:75
Årgang:2019
Druesorter:Nebbiolo
Alkohol %:14
Lagret på egefad:Ja i 1 år på nye egefade og 2 år på brugte.
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Op til 12 år fra høståret.