Bodegas Penafiel, Miros de Ribera, Reserva 2011

Bodegas Penafiel, Miros de Ribera, Reserva 2011


Miros de Ribera er navnet på Bodegas Peñafiels topvine. Reservaen sammensættes af druer fra vinstokke, der mindst er 40 år gamle, og den fadlagres på franske barriques i 24 måneder.

Duft og smagsnoter: Duften byder på komplekst sammensatte nuancer af moden bærfrugt, grafit, kaffebønner og mineraler. Smagen kendetegnes ved en velouragtig fylde. En fabelagtig vin, som oser langt væk af klasse.

Mad og vin: Nyd vinen af rummelige glas op til ti år fra høståret, gerne som ledsager til festmåltider med oksekød, lam eller kraftigt fjerkræ. Vinen er også meget velegnet som et meditativt glas uden mad til.

189,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Bodegas Peñafiel: I hjertet af Ribera del Duero, et stenkast fra byen Pesquera, ligger Bodegas Peñafiel. Vingården arbejder udelukkende med druer af egen avl fra ejendommens 32 hektar vinmarker. Chefvinmager Alfonso Medina lader gennemgå en minutiøs håndsortering inden presning, så kun helt perfekte druer indgår i vinen. Stilmæssigt er Bodegas Peñafiels vine mørke og stofrige, og de udvikler gerne en udtalt mineralitet i takt med at de modner.

Ribera del Duero ligger på det spanske højlandsplateau, La Meseta, som er kendetegnet ved et barskt og knastørt fastlandsklima. Sommerdagene er bagende hede og nætterne ganske kølige (fordi man er oppe i højderne), og nedbør hører til sjældenhederne. Jordbunden er mager og tvinger vinstokkene til at søge langt ned i undergrunden efter næringsstoffer.
 
Tempranillo-druen:Sådanne vækstbetingelser stiller skrappe til den dyrkede druesort, og de krav opfylder Tempranilloen, en af verdens mest hårdføre druesorter. Druens signaturduft af intens rød bærfrugt kan nemt detekteres i stort set alle spanske topvine, og det er som om den yder bedre og bedre resultater, desto mere barske og golde omgivelser, den dyrkes i.
 

Yderligere information

Type: Rødvin
Land: Spanien
Område: Ribera Del Duero
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2009
Druesorter: Tempranillo
Alkohol %: 14
Lagret på egefad: Ja 24 mdr. på franske egetræ
Drikketemperatur: 16-18 grader
Holdbarhed: Op til 10 år fra høståret.