Bodegas Peñafiel, Miros de Ribera, Coleccion Privada Reserva 2011

Bodegas Peñafiel, Miros de Ribera, Coleccion Privada Reserva 2011

Miros de Ribera er navnet på Bodegas Peñafiels topvine. Collecctión Privada er øverst i hierakiet, og til dato kun fremstillet to gange. Senest i den usædvanligt solrige årgang 2003. Druerne til Colleccion Privada stammer fra de øverste skråninger på Peñafiels marker, og fra vinstokke, der mindst er 40 år gamle. Kun de allerbedste fade blev udvalgt. I alt 75 fade klarede "cuttet", svarende til bare 1.875 kasser til hele verden. Men sikke en vin!

Duft og smagsnoter: Duften er dyb og rig med komplekst sammensatte nuancer af moden bærfrugt, grafit, kaffebønner og mineraler. Smagen er på en gang magtfuld og velouragtig rig i sin tekstur. En fabelagtig vin, som oser langt væk af klasse, og som først nu begynder at vise alle sine kvaliteter.

Mad og vin: Nydes nu og frem til år 2025 til f.eks. vildt eller det bedste lamme- eller og oksekød.

279,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Detaljer

Børsen; "Pragtvin fra Ribera del Duero! Colecciòn Privada er kun lavet i to årgange, heriblandt 2003. En imponerende vin, som udstråler fuldkommen modenhed. Næsen er kompleks, frugten er trådt lidt i baggrunden og repræsenteres nu af mindelser om lysrøde kirsebær, mens en delikat mineralitet trænger sig på i selskab med en blyantspids og en frisk syre, der balancerer modenheden virkelig flot.

Smag & Behag; "Supercharmerende, detaljeret, givende og velafbalanceret. Veludviklet og fornem duft, der er finesserig, delikat, personlig og ambitiøs i stil med topklasse Bordeaux. Åben, rig og harmonisk smag med masser af charme, klasse og kompleksitet. Let tilgængelig og seriøs på samme tid. Fornem vin, men drik den nu." I munden føles den meget velstruktureret med en god koncentration og præg af tørrede krydderurter i en smag, som hænger længe i munden. Det er ikke en vin, man skal vente på. Nyd den nu som meditationsvin i ikke alt for store glas eller til maden, som med fordel kan være lavet med hårvildt, lam, kalv eller ung okse."
 
denkorteavis; "En rød luksusvin fremstillet på druesorten Tinta del Pais (Tempranillo), der først er lagret 25 måneder i tønder af fransk eg og derefter har fået yderligere 2 års flaskelagring. Alle komponenter går op i en højere enhed, så man får et enestående glas vin."
 

Yderligere information

Type: Rødvin
Land: Spanien
Område: Ribera Del Duero
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2011
Druesorter: Tempranillo
Alkohol %: 14
Lagret på egefad: Ja 24 mdr. på franske Barriques
Drikketemperatur: 16-18 grader
Holdbarhed: Nydes nu og frem til år 2025