Blandy's, 5 years Verdelho Madeira

Flot ”halvtør” madeira fra Blandy’s, lavet på verdelho. Druerne dyrkes i cirka 400 meters højde på marker i Ponta Delgada og São Vicente. De gærer med drueskallerne og naturligt gær i temperaturstyrede ståltanke, og efter cirka 4 dage forstærkes vinen med druesprit, så gæringen stopper og vinen beholder 78 gram restsukker (per liter). Efterfølgende lagres den 5 år i amerikanske egetræsfade i canteiro-systemet.

Farve: Gylden.
Duft: I duften finder man eksotiske krydderier, gule rosiner og generelt mange lag af tørret frugt.
Smagsnoter: Kandiseret citrus, figen og krydderier. Flot syre ledsager en perfekt afstemt sødme.

Serveringsforslag: Nyd den afkølet, fx til kraftige retter med fjerkræ eller gode patéer.

75 cl

19% Alc.
249,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Blandy’s er et familieejet firma, og de har lavet madeira i mere end 200 år! Helt præcist blev huset grundlagt i 1811, og dengang fungerede de primært som ”wine shipper”, med kunder i alle verdens fire hjørner. Da John Blandy døde, overtog hans søn, og han havde fremsynet til at opkøbe store mængder meget gammel madeira – på den måde kunne Blandy’s klare sig gennem den forestående meldug-plage, som skulle hærge så mange af øens marker i 1850’erne. Siden da har firmaet passeret i arv fra Blandy til Blandy, og de er således den sidste af de oprindelige ”Madeira-familier”. Siden mellemkrigstiden har Blandy’s været en del af The Madeira Wine Company, som i dag også tæller blandt andre Leacock’s og Miles Madeira.

Blandy’s er i øvrigt krediteret med at introducere den første Colheita til Madeira – indtil da var det kun de dyre Vintage Madeira-vine, som var forsynet med en årgang.

Type:Madeira
Land:Portugal
Område:Madeira
Størrelse i CL:75
Årgang:-
Druesorter:-
Alkohol %:19%
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:-