Blandy's, 5 years Malmsey Madeira

En fem år gammel Malmsey madeira fra Blandy’s, som lagres i det rigtige canteiro-system, hvor fadene gradvist flyttes fra lagerets varmeste etager til de køligere længere nede. En gammel og faktisk så omstændig proces, at man kan undre sig over, at det er muligt at få en flaske til de penge. Gæringen stoppes mens vinen endnu er sød – her er 123 gram restsukker per liter – og det gør den til et perfekt akkompagnement til desserter, fx med chokolade, nødder og tørret frugt.

Farve: Dyb gylden.
Duft: Rigtig skøn duft af vanilje, toffee, figen og dadel. 
Smagsnoter: Blød, sødmefuld og kraftig i smagen, som er præget af tørrede frugter og lys chokolade.

Serveringsforslag: Bør nydes let afkølet. En god vin til søde sager!


75 cl
19% Alc.
229,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Blandy’s er et familieejet firma, og de har lavet madeira i mere end 200 år! Helt præcist blev huset grundlagt i 1811, og dengang fungerede de primært som ”wine shipper”, med kunder i alle verdens fire hjørner. Da John Blandy døde, overtog hans søn, og han havde fremsynet til at opkøbe store mængder meget gammel madeira – på den måde kunne Blandy’s klare sig gennem den forestående meldug-plage, som skulle hærge så mange af øens marker i 1850’erne. Siden da har firmaet passeret i arv fra Blandy til Blandy, og de er således den sidste af de oprindelige ”Madeira-familier”. Siden mellemkrigstiden har Blandy’s været en del af The Madeira Wine Company, som i dag også tæller blandt andre Leacock’s og Miles Madeira.

Blandy’s er i øvrigt krediteret med at introducere den første Colheita til Madeira – indtil da var det kun de dyre Vintage Madeira-vine, som var forsynet med en årgang.

Type:Madeira
Land:Portugal
Område:Madeira
Størrelse i CL:75
Årgang:-
Druesorter:-
Alkohol %:19%
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:-