Blandy's, 5 years Bual Madeira

En ung og adræt bual fra Blandy’s Madeira. Her er 100 gram restsukker (per liter) hold i skak af en lækker, rensende syre. Eller er det omvendt?
Markerne, der leverer druer til denne vin, ligger i Campanário og Calheta i 100-300 meters højde. Vinen er lagret 5 år på amerikanske egetræsfade i det traditionelle canteiro-system. Er du ny i madeira, så er dette et godt sted af starte!

Farve: Rav.
Duft: Fine aromaer af toffee, tørret abrikos og ristede mandler.
Smagsnoter: Sødmefuld og cremet mundfølelse. Smagen er præget af de samme noter fra duften – især tørret frugt – og et hint af saltkaramel.

Serveringsforslag: Nyd den afkølet til ikke for søde kager, modne oste, nødder og andet i den dur.


75 cl
19% Alc.
229,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Blandy’s er et familieejet firma, og de har lavet madeira i mere end 200 år! Helt præcist blev huset grundlagt i 1811, og dengang fungerede de primært som ”wine shipper”, med kunder i alle verdens fire hjørner. Da John Blandy døde, overtog hans søn, og han havde fremsynet til at opkøbe store mængder meget gammel madeira – på den måde kunne Blandy’s klare sig gennem den forestående meldug-plage, som skulle hærge så mange af øens marker i 1850’erne. Siden da har firmaet passeret i arv fra Blandy til Blandy, og de er således den sidste af de oprindelige ”Madeira-familier”. Siden mellemkrigstiden har Blandy’s været en del af The Madeira Wine Company, som i dag også tæller blandt andre Leacock’s og Miles Madeira.

Blandy’s er i øvrigt krediteret med at introducere den første Colheita til Madeira – indtil da var det kun de dyre Vintage Madeira-vine, som var forsynet med en årgang.

Type:Madeira
Land:Portugal
Område:Madeira
Størrelse i CL:75
Årgang:-
Druesorter:-
Alkohol %:19%
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:-