Black Bull Kyloe, 12 Y.O. Duncan Taylor, Blended Scotch Whisky

Virkelig en TOP-blend med hele 50% malt whisky med en stor andel fra sherry fade. Black Bull er tappet uden kuldebehandling eller filtrering ved 50% alkohol. 

Black Bull er et resultat af Duncan Taylors imponerende udvalg af single casks, der nænsomt er udvalgt til at indgå i dette imponerende produkt. 

Duft og smagsnoter: Farven er flot gylden. Næsen er lækker med chokolade, toffee, sherry og vanilje. Smagen er næsten overvældende. Blød, men samtidig med et flot grain-bid. En meget cremet whisky med masser af vanilje, frugt og chokolade i eftersmagen.

449,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Produkterne fra Duncan Taylor er "historie på flasker". Firmaet blev etableret tilbage i 1938 og hurtigt herefter opkøbt af Abe Rosenberg, der var en betydelig spiritusgrossist på det amerikanske marked. Hans helt specielle interesse var rettet mod Skotland og landets enestående whiskyprodukter. Igennem en meget lang årrække opbyggede han et af de største privatejede whiskylagre i Skotland. 

Der blev opkøbt nye destillater fra en lang række af Skotlands bedst kendte destillerier, og i særdeleshed var interessen rettet mod produkterne fra øen Islay. Ved hans død i 1994 havde han opbygget et lager på mere end 4.000 fade. I en periode på 8 år blev dette lager bestyret af en fond, som Rosenberg og hans hustru havde etableret. Det var svært at finde en køber, der kunne rejse den fornødne kapital til at overtage firmaet. Fonden kontaktede derfor Euan Shand, der skulle finde en potentiel køber. Da Euan fik dannet sig et overblik over lageret og de enestående og unikke fade lageret indeholdt, besluttede han sig for at forsøge at rejse den fornødne kapital til at overtage Duncan Taylor & Co. Det lykkedes i 2001.

Yderligere information

Type:Blended Malt Whisky
Land:Skotland
Område:Highland
Størrelse i CL:70
Årgang:NV
Alkohol %:50
Lagret på egefad:Ja i 12 år på bl.a. Sherry fade
Drikketemperatur:14-16 grader