Bishop, Ben Glaetzer Shiraz 2018

Bishop fremstilles 100 % af Shiraz fra 35 og 120 år gamle vinstokke plantet i det eksklusive Ebenezer-distrikt i Barossa Valley. Vinen er lagret 14 måneder på fade af fransk og amerikansk eg. 

Duft og smagsnoter: Duften byder på klingende rene toner af blåbær og solbær med et let strejf af mørk chokolade og vanille. Smagen er kraftfuld og meget koncentreret, og eftersmagen er meget, meget lang.

Mad og vin: Nydes gerne som ledsager til kraftigt oksekød, lam, dyrevildt eller kraftigt fjerkræ.

299,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Ben Glaetzer - vinmager som 14-årig
Ben Glaetzer blev bogstaveligt talt født til at være vinmager. Hans far erColin Glaetzer, Barossa Valleys "grand old man". Når Benslegekammerater omdelte aviser eller slog græsplænen for at få dereslommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens vingård. I enalder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvomhan ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før hanfyldte 18 år (hvilket han naturligvis rettede sig efter.).

Robert Parkers australske favorit
Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95point i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate.

 Opskriften påhans succes er ganske simpel; Høst et begrænset udbytte fra exceptioneltgamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på de bedste marker. Ved atvinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance ogfriskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.

Heartland, Mitolo og Glaetzer
Ben er involveret i tre vinprojekter: Han er medejer af HeartlandWinery, som fremstiller "value-for-money" vine på druer fra forskelligedistrikter i South Australia. Han er også medejer af Mitolo Wines, hvorhan laver ufatteligt intense vine på druer fra McLaren Vale og BarossaValley. Sidst men ikke mindst leder han Glaetzer Winery, hvor hanfremelsker en række vine, der regnes for referencepunkter i BarossaValley.

Kort information

Type:Rødvin
Land:Australien
Område:Barossa Valley
Størrelse i CL:75
Årgang:2018
Druesorter:Shiraz
Alkohol %:15,1
Lagret på egefad:14 mdr. på fade af amerikansk og fransk eg
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Op til 8-10 år fra høst året.