Bibbiano, Chianti Classico DOCG 2019

Klassifikation: Chianti Classico D.O.C.G. 

Gæring: Maceration i ståltanke i 20-25 dage
Lagring: 6-12 mdr. på store slavonske fade (botti) og 6 mdr. på flaske
Farve: Tæt rubinrød
Bouquet: Toner af mørke bærfrugter og de lyse kirsebær
Smag: Flot balance med en vedholdende frugtsødme, syre og den klassiske bitre finish
Gastronomi: Kraftige, smagsfulde kød- og pastaretter

93 point i Wineadvokate af Robert Parker

 

139,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Tenuta di Bibbiano

Tenuta di Bibbiano ligger i Castellina in Chianti. Castellina var, med Gaiole, Radda og Greve, blandt de fire oprindelige kommuner i Chianti Classico, der nu omfatter i alt ni kommuner. Tenuta di Bibbiano ligger i et område, hvor der med sikkerhed er dyrket vin og oliven siden 1100-tallet. Ejendommen er grundlagt i 1865 af familien Marzi Marrocchesi. Familien har i alt 220 ha jord, hvoraf størstedelen er beplantet med skov og oliventræer. De nuværende ejere, Tommaso og Federico Marzi Marrocchesi, har i alt 28 ha til rådighed for vinproduktion. De får hjælp af ønologerne Giulio Gambelli og Stefano Porcinai. Orienteringen for vinproduktionen søger at forene det traditionelle med det moderne. I dag ejer familien 28 ha. fordelt på to marker: Capannino og Montornello, der ligger små tyve kilometer nord, nordvest for Siena. I forhold til andre Chianti-producenter hører Bibbiano blandt de absolut mindre.
 
Vi har taget Bibbiano ind i sortimentet af flere grunde. Vinhuset laver venlige og imødekomne Chianti, og priserne er i forhold til kvaliteten meget konkurrencedygtige. Man koncentrer sig vinmæssigt ikke hos Bibbiano om andet end at lave god Chianti. I alle Bibbianos Chianti benytter man sig af de traditionelle druer. Her bruges ingen Merlot eller Cabernet Sauvignon til at gøre vinene mere internationale. I stedet arbejder Bibbiano ligesom andre gode Chianti-producenter med at forbedre Chianti. Den traditionelle Chianti indeholdt f.eks. en lille andel, hvide druer, hvilket de fleste i dag er enige om forringede vinen. Senere tillod man en andel franske druer i Chianti. Vinene blev mere ’internationale’ og man spurgte sig selv, hvorfor drikke Chianti, hvis det skal smage som så meget andet. Den sidste udvikling går hen imod at benytte de lokale blå sorter, men selvfølgelig udnytte den viden man har i dag til at lave rene Chianti uden ’staldpræg’. Man går til markarbejdet med en seriøsitet, hvilket ses i form af grønthøstning og i den manuelle udvælgelse af druerne.
 
Det har resulteret i tre flotte Chianti, der alle viser et meget fordelagtigt pris/kvalitetsniveau. Selv den almindelige standard Chianti viser koncentration, typicitet og har en flot ren smag. Derudover laver Bibbiano også en enkeltmarks Chianti ’Montornello’, hvor der hovedsageligt benyttes Sangiovese (piccolo), medens der bliver brugt Sangiovese Grosso fra gamle vinstokke til den anden enkeltmarks Chianti ’Capannino’, som også er husets Riserva.
 

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Toscana
Størrelse i CL:75
Årgang:2019
Druesorter:95% Sangiovese, 5% Canaiolo og Colorino
Alkohol %:13,5
Lagret på egefad:Ja i slovenske Botti i 8 mdr.
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Op til 8 år fra høståret