Bertani Amarone Valpolicella Classico 1997 i original 1 stk. trækasse

Bertani Amarone Valpolicella Classico 1997

75 cl. 15% Alc.

Bertani lancerer sin første Recioto di Valpolicella Amarone i slutningen af 60´erne. Det var årgang 1958, og i de efterfølgende år blev denne vin et ikon i den Italienske vin verden - selve symbolet på at Italien nu kan præstere på linje med de ypperste fra Frankrig.

Bartanis Amarone modner i de legendariske år fra begyndelsen af 60'erne og frem til begyndelsen af 80'erne op til 10 år på store slovenske fade inden de tappes på flaske og frigives til salg. Der er som type tale om en langt mere tør Amarone type end dem, der ses flest af i dag, og samtidigt er dette en af Italiens mest holdbare vine. En vin, som man gerne betror et ekstra årti på flaske, selvom vinen i glasset er 25 år eller ældre.

Det er denne legendariske holdbarhed, som har skabt Bertanis ry. Utallige gange er den blevet smagt op imod andre legender og næsten hver gang har den imponeret - de der var så heldige at være til stede - med sin utrolige ungdommelighed og sin næsten skræmmende intensitet og kompleksitet. Og så skæmmer det jo heller ikke, at være forbilledet for det som senere er sket i kældrene hos Dal Forno, Quintarelli og Zyme.

I de senere år er fadlagringen blevet reduceret til 6 år, og som ung virker vinen lidt mere imødekommende end tidligere. Hvorvidt dette kommer til at anfægte vinens modningspotentiale vides endnu ikke.
1.995,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Leveres i flot original 1 stk. trækassse

Detaljer

Bertani blev grundlagt i 1857 af brødrene Gaetano og Giovan Battista Bertani. Et par velstående vinhandlere, der mente, at fremstilling af kvalitetsvine rummede nøglen til fremtiden. Derfor investerede de deres penge i opkøb nogle af de fineste vinmarker nord for Verona og begyndte at fremstille deres egne vine. I 1952 køber familien den smukke 1700 tals barok villa "Villa Novare" med tilhørende 220 ha land. Villaen havde ind til da fungeret som hovedsæde for Kooperativet i Negrar, og det var her - i kældrene under "Villa Novare" - at folkene på Kooperativet i 1933 glemte at stadse gæringen på den søde Recioto og dermed skabte prototypen på det vi i dag kender som Amarone.
 

Yderligere information

Type:Ikke tilgængelig
Land:Ikke tilgængelig
Område:Ikke tilgængelig
Størrelse i CL:Ikke tilgængelig
Årgang:Ikke tilgængelig
Druesorter:Ikke tilgængelig
Alkohol %:Ikke tilgængelig
Lagret på egefad:Ikke tilgængelig
Drikketemperatur:Ikke tilgængelig
Holdbarhed:Ikke tilgængelig