Berta Grappa, Piemonte, Chardonnay, Giulia

Smagsnoter: Ravfarvet. Fin og elegant med duft og smag af vanilje og bagværk.

Berta anbefaler selv deres grappaer til stort set alt – aperitif, mad, digestif og after dinner drink. Enten ren eller som ingrediens i en spændende cocktail.

 

439,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

I hjertet af Piemontes bakker, hvor vinområderne Langhe og Monferrato mødes, startede Paolo Berta i 1947 et destilleri der med tiden, i kraft af hårdt arbejde, talent og visioner er blevet er blevet eksponent for den elegante og raffinerede type af grappa.

berta_1

Som bekendt skal der to til en tango og Berta modtager da også udelukkende drueskaller af fineste kvalitet, hvor den såkaldte “soft pressing” har efterladt masser af aromakomponenter der er udgangspunktet for Bertas ekstraordinært karakterfulde grappa.

Samarbejdet med faste og kvalitetsorienterede leverandører har givet Berta muligheden for at fremstille nogle særdeles spændende enkeltdrue grappaer, hvor druekarakteren tydeligt fornemmes. Udover druevalget er også valget af trætype til lagring med til at præge den enkelte grappas karakter.

I dag ledes firmaet af de to sønner Gianfranco, der er husets destillatør, og Enrico, der varetager den kommercielle side af sagen. Faderen, Paolo, sidder som den grå eminence og ødsler af sine 50 års erfaring.

Yderligere information

Type:Grappa
Land:Italien
Område:Piemonte
Størrelse i CL:70
Årgang:NV
Druesorter:Chardonnay
Alkohol %:40
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:10-12 grader