Bellavista, Franciacorta, Alma, Cuvee Brut

Bellavista, Franciacorta, Alma, Cuvee Brut
Klassifikation: Franciacorta D.O.C.G.
Jordbundsforhold: Ler- og kalkholdig.
Gæring: Fremstilles efter Champagne-metoden. Ca. 40 % af mosten gæres på barriques
Lagring: 40% af vinen lagres ca. 6 mdr. på barriques før andengæringen på flaske. Derefter lagring på flaske på de døde gærceller i 36 måneder.
Farve: Lys gyldengul med grønlige reflekser og med fin pe
Bouquet: Delikat velduftende med florale noter af akacie, moden frugt, æbler og vanille
Smag: Elegant, frugtig og fint perlende. Frisk, mild og karakterfuld. Balanceret og harmonisk
Gastronomi: Aperitif, antipasti, et varieret fiskekøkken
275,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Bellavista
Denne ejendom er grundlagt i 1976 af Vittorio Moretti. Ønologen Mattia Vezzola, der begyndte at samarbejde med Bellavista i 1981, har stor andel i vinenes kvalitet og udtryk. Bellavista er lokaliseret i Erbusco, i hjertet af Franciacorta, Italiens potentielt bedste og desuden absolut førende område for mousserende vine.

Der er ekspanderet kraftigt siden grundlæggelsen og Bellavista råder nu over i alt ca. 178 ha vinmarker på nogle meget favorable positioner. Den samlede produktion ligger i underkanten af en million flasker årligt. Skønt der produceres både røde og hvide stille vine her, er fokus på Franciacorta DOCG, der har haft denne status siden 1995, i anerkendelse af områdets åbenbare potentiale for distinkte mousserende vine.

Til sammenligning med Champagne i Frankrig er Franciacortas klima lidt mildere og vinene er generelt mindre syrestrenge og således rundere og mere frugtige i stilen. Som i Champagne benyttes fortrinsvis Chardonnay og Pinot Nero, men her anvendes også Pinot Bianco. Franciacorta fremstilles efter Metodo Classico, dvs. efter den traditionelle Champagne-metode. Ikke blot hos Bellavista, men i Franciacorta generelt gælder det, at man ikke betegner de mousserende vine herfra som spumante, men blot som Franciacorta, på samme måde som den klassiske mousserende vin fra Champagne bærer stednavnet.

Bellavistas fortolkning af Franciacorta resulterer i rene, smidige, bløde, frugtige vine, selv i forhold til Franciacorta DOCG generelt. De er således fulde af indsmigrende, venlig frugt og har en elegant, cremet mousse. Standard-Franciacortaen ligger 24 måneder sur lie og alle vintage ligger 36 måneder. Bellavista har altid været med til at sætte standarden for Franciacorta og er blandt de toneangivende for kvaliteten herfra.

Flere af Bellevistas vine modtager regelmæssigt 3 glas, den højeste udmærkelse, af den italienske vinguide Gambero Rosso
 

Yderligere information

Type:Spumante
Land:Italien
Område:Lombardiet
Størrelse i CL:75
Årgang:NV
Druesorter:80 % Chardonnay, 20 % Pinot Bianco og Pinot Nero 
Alkohol %:12,5
Lagret på egefad:40% af vinen lagres ca. 6 mdr. på barriques
Drikketemperatur:8-10 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu, men skal drikkes forholdvis ung. 1-2 år.