Barros, Colheita, 1974, Special Edition

Druerne til denne portvin blev i 1974 nøje udvalgt. Høstet og afstilket i hånden, omhyggeligt udblødt for at bevare aromaer, farve og garvesyre. Colheita Portvin fremstilles af de bedste druer, som høstes ved fuld modenhed. Vinifikationen foregår ved 28 – 30 grader og der udtrækkes maksimalt farve og smagskomponenter fra skallerne. Når mosten opnår en alkoholstyrke omkring 6 – 7 % så tilsættes druesprit og man har en færdig Portvin på 20%. Denne Portvin lagres på egetræsfade i mindst 40 år inden aftapning. Colheita betyder at Portvinen kommer fra én årgang.

Barros Colheita 1974 har lageret på fade fra 1974 til 2014, hvor vinen er flasket.

Duft og smagnoter: portvinen har i dag en lys gul farve, er rig på aroma, med smag af svesker og mandler. En silkeblød portvin, velstruktureret, elegant, med en lækker og vedvarende finish.

En ideél gaveidé til samlere, en 40 års fødselsdag eller til et jubilæum. 

Bør serveres ved 10 – 12 grader for en optimal oplevelse

975,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Detaljer

I 1913 startede Manuel de Almeida firmaet Almeida & Co som eksportør af portvin. Senere da hans svoger Manoel de Barros blev partner blev navnet ændret til Barros, Almeida og Co. Det var på grund af den nye partners energi og omhu at navnet Barros Portvin blev kendt over hele verden.

Barrosfamilien som hele tiden har drevet firmaet, stopper aldrig i sin søgen efter den højeste kvalitet som altid har været tradition.

I dag er Barros kendt og værdsat over¨hele verden. Mest kendt for sine gamle Tawnies med årgang - Colheitas, som er kvalitetsvine med minimum 8 års fadlagring. Vinene bliver produceret at udvalgte druer fra den bedste høst, og altid med dato og år for aftapning.
 

Yderligere information

Type: Portvin
Land: Portugal
Område: Douro
Størrelse i CL: 75
Årgang: 1974
Druesorter: -
Alkohol %: 20
Lagret på egefad: Ja i 40 år
Drikketemperatur: 10-12 grader
Holdbarhed: Drikkemoden nu og de næste mange år