BAROLO, Alberto Ballarin 2018

Alberto Ballarins Barolo sammensættes af Nebbiolo-druer fra tre forskellige vinmarker i tre forskellige kommuner: La Morra, Monforte d’Alba og Novello. Vinstokkene er fra 25 til 45 år gamle og vokser mellem 230-290 m.o.h., på en jordbund, som er domineret af kalk og blå mergel.

Gæringen af denne vin foregår på ståltanke med temperaturkontrol og varer normalt i 9-14 dage efterfulgt af en malolaktisk gæring. Vinen er derefter først modnet i 14 måneder på nye og brugte franske barriques (225 l.) og efterfølgende i 12 måneder på ældre 900 liters slavonske træfade. Opholdet på træ forløber således over 26 måneder, og vinen er desuden modnet i kælderen i 8 måneder efter aftapning.

Vinen fremstår rubinrød i glasset, med et orange skær. Duften er fyldig og elegant med toner af mørke roser og violer samt et stænk af nødder, læder og kaffe. I smagen finder man lidt af de samme karakterer men også en smule brombær og blåbær samt flotte krydderier. Det er en meget fyldig og delikat vin med god velour og kompleksitet i eftersmagen. Meget aristokratisk, godt afstemt og med et stort modningspotentiale.

Vinen er særdeles velegnet til vildt og okse. Eller prøv den, som italienerne ville gøre det, til parmesanost.

349,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Piemonte
Størrelse i CL:75
Årgang:2018
Druesorter:Nebbiolo
Alkohol %:14,5
Lagret på egefad:Ja Botti + Barriques
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Op til 30 år fra høståret.