Auxey-Duresses, Dom. Jessiaume 2018

En lækker Bourgogne med en moden stil med saft og volumen. Den er både charmerende og drikkevenlighed med en skøn balance.

Vinen produceres af druer fra et par små jordlodder på tilsammen 0,25 hektar, som ligger i forlængelse af Domaine Jessiaumes parceller inde i Les Ecusseaux, som er en af de blot ni vinmarker med 1. Cru status i denne lille kommune mellem Meursault, Volnay og Monthélie. Jordlodderne befinder sig imidlertid på den forkerte side af den lille å Ruisseau des Cloux, som løber langs vinmarken, og de falder dermed udenfor 1. Cru, selvom det kun drejer sig om få meter.

Når druerne høstes foretages en sortering såvel i marken som nede foran kælderen. Herefter er alle stilkene fjernet og druerne bliver uden knusning anbragt i rustfri ståltanke hvor man lader druerne og den most, som tyngdekraften bringer, koldmacerere i 5 dage inden den egentlige gæring får lov til at gå i gang uden tilføjelse af fremmede gærstammer. Vinen er efterfølgende modnet i 12 måneder på brugte fade inden den endelige vin bliver sammenstukket og tappet på flaske uden forudgående klaring eller filtrering og med lav svovlstabilisering.

En dejlig vin med toner af hindbær og jordbær. Ikke for kraftig, men meget ekspressiv, med fine tanniner til sidst, som indikerer at vinen også vil være fin at have i kælderen de kommende år, selvom den allerede smager fantastisk nu.

299,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Frankrig
Område:Bourgogne
Størrelse i CL:75
Årgang:2018
Druesorter:Pinot Noir
Alkohol %:13
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:15-17 grader
Holdbarhed:Kan gemmes i op til 10-15 år fra høståret