Auxey-Duresses 1.Cru, Dom. Jessiaume 2017

Her er stilen til den moderne side med en god volumen og en lækker saftighed. En charmerende og drikkevenlig vin med god balance og dejlige integrerede toner af fad. Vinen er allerede imponerende lækker, men kan nemt lægges i kælderen i endnu nogle sæsoner.

Dette er klart den mest feminine, lyse og elegante af 1. Cru vinene fra Domaine Jessiaume skabt på druerne fra 0,41 ha. på Les Ecusseaux, der bølger ned mod en lille å, og er en af de blot 9 marker med 1. Cru status i den lille og ofte oversete kommune mellem Meursault, Volnay og Monthélie.

Under høsten foretages der en sortering såvel oppe i vinmarken som nede i kælderen. Herefter er alle stilke fjernet hvorefter druerne uden knusning er anbragt i rustfri ståltanke hvor druerne og den most, som tyngdekraften bringer, koldmacerere i 5 dage inden den egentlige gæring får lov til at gå i gang uden tilføjelse af fremmede gærstammer. Vinen er efterfølgende lagret i 14 måneder på fade inden den endelige vin er sammenstukket og tappet på flaske uden forudgående klaring eller filtrering.

En dejlig vin med en charmerende næse med tydelige toner af jordbær, skovmærke og hvidtjørn. En meget ekspressiv, parfumeret duft, som transformeres til en rund, aromatisk og fin oplevelse i munden, hvor der igen er en lille antydning af vitale tanniner til sidst, som vil sikre en flot udvikling i op til 10 år efter høsten, eller måske endda endnu længere.

399,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Frankrig
Område:Borugogne
Størrelse i CL:75
Årgang:2017
Druesorter:Pinot Noir
Alkohol %:13
Lagret på egefad:Ja 
Drikketemperatur:15-17 grader
Holdbarhed:8-10 år