Arran, Smugglers Edition Series, Vol 1, Single Malt Whisky

“Arran Smugglers’ Series Vol. 1 – The Illicit Stills” er første aftapning i en trilogi af flasker, som skal hylde destillationen af whisky på øen og det gælder altså både den lovlige og den ulovlige form for destillation. Første udgave kommer i en kasse, som skal ligne en udskåret bog og flasken gemmer sig så inde i “bogen”. Både bogen og flasken er lavet, så de ligner noget fra svundne tider og man skal lige tage sine beskyttelsesbriller på for ikke at blive blændet af markedsføringen.

Denne aftapning er tappet ved 56,4% og er hverken farvet eller koldfiltreret. Den indeholder både peated og unpeated whisky og det meste af det har lagret på brugte bourbonfade, men en del af det har dog ligget på portvinsfade. Der er desværre ingen aldersbetegnelse på flasken.

Officielle smagsnoter fra destilleriet:

Nose: Subtle peat reek rising from a distant fire hints at a robust character to come. Floral notes bring elegance, sweetness is shown in the form of fresh madeira cake with a maritime oiliness promising rich mouthfeel.

Palate: Juicy plums, spiced with white pepper. Wood smoke of freshly sawn pine. The palate develops with gripping tannin as white grapes begin to show. Pink wafer biscuits and a blast of spicy ginger appear before the finish.

Finish: The flavour of dried apricots fades before salty, maritime notes take over – the dying embers of smugglers’ signal fires on windswept beaches. An Arran dram of true unbridled character, reminiscent of the illicit makes which gave rise to the illustrious reputation of “the Arran water”.

Der er kun produceret 8.700 flasker

 

1.995,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Isle of Arran Distillery

Efter mere end 150 års fravær, kom den legale destillation tilbage til øen Arran i 1995, da destilleriet Isle of Arran destillerede de første dråber kl. 14.29 den 29. juni 1995. Det sidste legale destilleri på Arran lukkede i 1836.


Det ualmindelige smukke destilleri Arran er beliggende i landsbyen Lochranza på den nordvestlige spids af Arran, og destilleriet er fortsat det eneste på øen. Whiskyen fra destilleriet modner på destilleriets egen grund i nogle helt unikke omgivelser. Whiskyen lagres på sherry- og bourbonfade.

Klimaet på Arran forcerer modningen, og whiskyen fra Arran betragtes som den hurtigst udviklende i hele Skotland. Dette skulle efter sigende skyldes den varme Golfstrøm, der passerer destilleriets lagerbygninger.Vandet til destilleriet kommer fra Loch na Davie kliden, der er den reneste naturlige kilde i hele Skotland.

Whiskyen fra destilleriet tappes uden kuldebehandling og filtrering, og der tilsættes ikke farve af nogen art. Det er de rå dråber, udviklet af den rene natur på øen Arran.

Arran destilleriet er fortsat et af de få privatejede destillerier i Skotland. Det drives af et meget erfarent team bestående af tre mand. I spidsen står distillery manager, James MacTaggart, der har over 30 års erfaring med whiskyproduktion.

Siden 1995 er destilleriet flere gange blevet anerkendt for sin dynamiske kraft i skotsk whiskyindustri. I 2007 blev Arran udnævnt som "Scottish Distiller of the Year" i Whisky Magazine. I 2005 vandt destilleriet "The Queens Award for Enterprise", som er den største og vigtigste hædersbevisning for erhvervslivet i hele Storbritannien.

Yderligere information

Type:Single Malt Whisky
Land:Skotland
Område:Island of Arran
Størrelse i CL:70
Årgang:nv
Alkohol %:56,4
Lagret på egefad: Ja på Bourbonfade og lidt på portvinsfade
Drikketemperatur:14-16 grader