Arran, Single Malt Whisky, Private Cask Selection, 5 YO

Arran Private Cask er særlig udvalgt blandt 30 fade af 8 professionel vinhandlere og Master Distiller James MacTaggart, det er således det bedste af det bedste af Arrans Malt Whiskies.

Arrans 5 års har lagret på Bourbonsfade og er ikke filtrereret.

Duft og smagsnoter: I næsen fornemmes citrus, slebet fyrretræ og en smule røg. I munden fornemmes også en afdæmpet tone af røg, tillagt vanilje og grøn æble med en dejlig blød og cremet afslutning. 

Der er kun produceret 263 fl. af denne og flaskerne er nummereret.  

529,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Isle of Arran Distillery

Efter mere end 150 års fravær, kom den legale destillation tilbage til øen Arran i 1995, da destilleriet Isle of Arran destillerede de første dråber kl. 14.29 den 29. juni 1995. Det sidste legale destilleri på Arran lukkede i 1836.


Det ualmindelige smukke destilleri Arran er beliggende i landsbyen Lochranza på den nordvestlige spids af Arran, og destilleriet er fortsat det eneste på øen. Whiskyen fra destilleriet modner på destilleriets egen grund i nogle helt unikke omgivelser. Whiskyen lagres på sherry- og bourbonfade.

Klimaet på Arran forcerer modningen, og whiskyen fra Arran betragtes som den hurtigst udviklende i hele Skotland. Dette skulle efter sigende skyldes den varme Golfstrøm, der passerer destilleriets lagerbygninger.Vandet til destilleriet kommer fra Loch na Davie kliden, der er den reneste naturlige kilde i hele Skotland.

Whiskyen fra destilleriet tappes uden kuldebehandling og filtrering, og der tilsættes ikke farve af nogen art. Det er de rå dråber, udviklet af den rene natur på øen Arran.

Arran destilleriet er fortsat et af de få privatejede destillerier i Skotland. Det drives af et meget erfarent team bestående af tre mand. I spidsen står distillery manager, James MacTaggart, der har over 30 års erfaring med whiskyproduktion.

Siden 1995 er destilleriet flere gange blevet anerkendt for sin dynamiske kraft i skotsk whiskyindustri. I 2007 blev Arran udnævnt som "Scottish Distiller of the Year" i Whisky Magazine. I 2005 vandt destilleriet "The Queens Award for Enterprise", som er den største og vigtigste hædersbevisning for erhvervslivet i hele Storbritannien.

Kort information

Type: Single Malt Whisky
Land: Skotland
Område: Island of Arran
Størrelse i CL: 70
Årgang: nv
Alkohol %: 58,7
Lagret på egefad: Ja på Bourbon fade
Drikketemperatur: 14-16 grader