Arran, Kildonan and Pladda Island, vol 3. The Explores Series, Single Island Malt Whisky 21 års

Den trejde aftapning af ialt 4 af dette spændende Single Malt Whisk projekt.  The Explores Series fra Arran.

Det er ikke mange flasker der er kommet til Danmark, og det forlyder at der allerede meldes udsolgt rundt om i verden. 

MAX 1 fl. pr. kunde.

Der er tale om en 21 års aftapning der har ligget på Sherry Butts,
Puncheons og Ruby Port PIPE

Der er kun tappet 9000 fl. til hele verden

 
1.495,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Isle of Arran Distillery

Efter mere end 150 års fravær, kom den legale destillation tilbage til øen Arran i 1995, da destilleriet Isle of Arran destillerede de første dråber kl. 14.29 den 29. juni 1995. Det sidste legale destilleri på Arran lukkede i 1836.

Det ualmindelige smukke destilleri Arran er beliggende i landsbyen Lochranza på den nordvestlige spids af Arran, og destilleriet er fortsat det eneste på øen. Whiskyen fra destilleriet modner på destilleriets egen grund i nogle helt unikke omgivelser. Whiskyen lagres på sherry- og bourbonfade.

Klimaet på Arran forcerer modningen, og whiskyen fra Arran betragtes som den hurtigst udviklende i hele Skotland. Dette skulle efter sigende skyldes den varme Golfstrøm, der passerer destilleriets lagerbygninger.Vandet til destilleriet kommer fra Loch na Davie kliden, der er den reneste naturlige kilde i hele Skotland.

Whiskyen fra destilleriet tappes uden kuldebehandling og filtrering, og der tilsættes ikke farve af nogen art. Det er de rå dråber, udviklet af den rene natur på øen Arran.

Arran destilleriet er fortsat et af de få privatejede destillerier i Skotland. Det drives af et meget erfarent team bestående af tre mand. I spidsen står distillery manager, James MacTaggart, der har over 30 års erfaring med whiskyproduktion.

Siden 1995 er destilleriet flere gange blevet anerkendt for sin dynamiske kraft i skotsk whiskyindustri. I 2007 blev Arran udnævnt som "Scottish Distiller of the Year" i Whisky Magazine. I 2005 vandt destilleriet "The Queens Award for Enterprise", som er den største og vigtigste hædersbevisning for erhvervslivet i hele Storbritannien.

Kort information:
Type:Single Malt Whisky
Land:Skotland
Område:Island of Arran
Størrelse i CL:70
Årgang:nv
Alkohol %:50,4
Lagret på egefad: 21 år
Drikketemperatur:16-18 grader