Arran, Devil's Punch Bowl, Chapter I

Arran's Devil's Punch er opkaldt efter bjergtoppe som ligge på øen Island. 

1997 og 1998 hogsheads fade danner grundlaget for denne whisky og tilføje en rig og tilfredsstillende dybde. Det er de fineste spanske Oloroso egetræsfade og deres indflydelse er umiskendelig med en karakteristisk krydret karakter og noter af cigarkasse og mørk chokolade. Hvis sherryfade bringer mørket, så bringer 2002 tønderne en solstråle i en sag med bløde vanille noter og flere af de typiske Arran citrus noter, især med et strejf af vand. Endelig bringer vores ældste genbrugte Arran fade fra 2004 en karatiristisk jordbunds fornemmelse som ikke findes i andre versioner af The Arran Malt og tilføje yderligere kompleksitet til denne spændende historie. 

4.495,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Isle of Arran Distillery

Efter mere end 150 års fravær, kom den legale destillation tilbage til øen Arran i 1995, da destilleriet Isle of Arran destillerede de første dråber kl. 14.29 den 29. juni 1995. Det sidste legale destilleri på Arran lukkede i 1836.


Det ualmindelige smukke destilleri Arran er beliggende i landsbyen Lochranza på den nordvestlige spids af Arran, og destilleriet er fortsat det eneste på øen. Whiskyen fra destilleriet modner på destilleriets egen grund i nogle helt unikke omgivelser. Whiskyen lagres på sherry- og bourbonfade.

Klimaet på Arran forcerer modningen, og whiskyen fra Arran betragtes som den hurtigst udviklende i hele Skotland. Dette skulle efter sigende skyldes den varme Golfstrøm, der passerer destilleriets lagerbygninger.Vandet til destilleriet kommer fra Loch na Davie kliden, der er den reneste naturlige kilde i hele Skotland.

Whiskyen fra destilleriet tappes uden kuldebehandling og filtrering, og der tilsættes ikke farve af nogen art. Det er de rå dråber, udviklet af den rene natur på øen Arran.

Arran destilleriet er fortsat et af de få privatejede destillerier i Skotland. Det drives af et meget erfarent team bestående af tre mand. I spidsen står distillery manager, James MacTaggart, der har over 30 års erfaring med whiskyproduktion.

Siden 1995 er destilleriet flere gange blevet anerkendt for sin dynamiske kraft i skotsk whiskyindustri. I 2007 blev Arran udnævnt som "Scottish Distiller of the Year" i Whisky Magazine. I 2005 vandt destilleriet "The Queens Award for Enterprise", som er den største og vigtigste hædersbevisning for erhvervslivet i hele Storbritannien.

Yderligere information

Type:Single Malt Whisky
Land:Skotland
Område:Island of Arran
Størrelse i CL:70
Årgang:nv
Alkohol %:53,1
Lagret på egefad:Ja på spanske Oloroso fade
Drikketemperatur:14-16 grader