Apollonio, Valle Cupa 2017

Gæring: Maceration i 5-7 dage efterfulgt af temperaturkontrolleret alkohol- og malo Lagring: 12 mdr.på amerikanske og franske barriques

Duft og smagsnoter: Dyb rubinrød farve med en åben og intens bouquet med masser af saftig og moden frugt Smagen er varm og fyldt med moden frugtsødme der er i fin balance med såvel frugtsyre som de diskrete træaromaer.

Mad og vin: Passer godt til lam og kraftige kødretter, gerne vildt.
 
149,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Siden slutningen af 1800 tallet har familien Apollonio produceret vin i regionen Apulien, en region der har været lokomotiv for den markante kvalitetsforbedring som det sydlige Italien har oplevet igennem de sidste år.

I dag er det Marcello og Massimiliano, fjerde generation af Apollonio, der tegner firmaet, hvis hovedsæde er at finde nær Lecce. Huset har på trods af sin høje alder levet et noget upåagtet liv. Dette skyldes bl.a. at man har virket som under-leverandør til velansete producenter i området.

Druerne til den årlige produktion på ca. 500.000 flasker kommer dels fra 10 hektar jord i området omkring byen Copertino som firmaet selv ejer og dels fra små men velvalgte vinbønder.

For at sikre den høje kvalitet som kendetegner Apollonios vine, plukkes alle druer manuelt, og intet sted hverken på Apollonios egne marker eller hos leverandørerne overstiger udbyttet 55 hektoliter per hektar. Jordbundsforholdne byder på kalk og ler og udbyttet pr. hektar er 8000 kg

Yderligere information:

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Puglien
Størrelse i CL:75
Årgang:2017
Druesorter:50% Negromaro og 50% Primitivo
Alkohol %:15
Lagret på egefad:Ja 12 mdr. på amerikansk og fransk eg.
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Op til 8 år fra høståret