Apollonio, Terragnolo Primitivo 2019

Lagret i 12 mdr. på amerikanske barriques og 12 mdr. flaske

Duft og smagsnoter: Klar og mørk rubinrød med intens og åben duft af lakrids og brombær, en Kraftig, solmoden smag med masser af sødmefuld frugt og en lang eftersmag.

Mad og vin: Anbefalet til Kraftige kødretter og til ostebordet.
149,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Siden slutningen af 1800 tallet har familien Apollonio produceret vin i regionen Apulien, en region der har været lokomotiv for den markante kvalitetsforbedring som det sydlige Italien har oplevet igennem de sidste år.

I dag er det Marcello og Massimiliano, fjerde generation af Apollonio, der tegner firmaet, hvis hovedsæde er at finde nær Lecce. Huset har på trods af sin høje alder levet et noget upåagtet liv. Dette skyldes bl.a. at man har virket som under-leverandør til velansete producenter i området.

Druerne til den årlige produktion på ca. 500.000 flasker kommer dels fra 10 hektar jord i området omkring byen Copertino som firmaet selv ejer og dels fra små men velvalgte vinbønder.
 
For at sikre den høje kvalitet som kendetegner Apollonios vine, plukkes alle druer manuelt, og intet sted hverken på Apollonios egne marker eller hos leverandørerne overstiger udbyttet 55 hektoliter per hektar. Jordbundsforholdne byder på kalk og ler og udbyttet pr. hektar er 8000 kg
 

Yderligere information:

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Puglien
Størrelse i CL:75
Årgang:2018
Druesorter:Primitivo
Alkohol %:15
Lagret på egefad:Ja 12 mdr. på amerikansk eg.
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Op til 9 år fra høståret