Angostura, Orange bitters 10 cl

Måske det mest berømte mærke inden for cocktail bitter, dette er en orange bitter som virkelig har sat sit præg på hele verden!

Legenden begynder med Johann Gottliev Benjamin Siegert, men kendt som Dr. Siegert. Han kom oprindelig fra Tyskland med sin doktorgrad i 1820, men han havde mod til meget mere end lægegerningen. Han tog til Venezuela, og slog sig sammen med Simon Bolivar i hans kamp imod den Spanske trone. Efter den kamp var overstået, blev Dr. Siegert udnævnt til Surgeon-General of the Military Hospital i byen Angostura.

Dr. Siegert var mere end alt andet en videnskabsmand og var meget nysgerrig efter at lære mere. Han havde set soldater som blev slået af fjender både udvortes som indvortes. Nogen af feber andre af problemer med maven.

Han besluttede at vriste en kur fra naturen - og efter fire år med forsøg og mange fejl, med forskning og analyse af kvaliteten af de tropiske urter og planer, fandt han frem til en unik blanding. Den urte-blanding kaldte han “Amargo Aromatico” eller aromatisk bitter. Året var 1824.

Dr. Siegert håbede at hans urte mixtur kunne hjælpe hans patienter, hans nære familie og venner, men noget andet skete.

Fra denne spæde start opstod en international industry. Det var i en periode med masser af søhandel rundt omkring Caribbien.

Byen Angostura på bredden af Orinoco River var en vigtig handelsstation. Skibe sejlede ind i havnen fra hele verden, og søfolkene klagede ofte over søsyge. Indbyggerne i Angostura fortalte om den "mirakel mixtur" Dr. Siegert havde blandet - og Angostura Aromatic Bitters® var født. Dr. Siegert blev opmuntret til at producere Angostura Bitteren kommercielt - og snart blev den spredt ud over hele kloden.

 

125,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Blev opfundet af dr. Siegert, en franskmand, da han arbejdede i urskoven som læge i generals Bolivars' hær i Sydamerika i begyndelsen af dette århundrede. Navnet kommer fra byen Angostura, der i dag kaldes Ciudad Bolivar i Venezuela. Drikken blev meget udbredt i den amerikanske forbudstid (1919-33), fordi bittere dengang blev klassificeret som medicin, altså en alkohol der var tilladt at drikke for helbredets skyld. Det var også den egentlige grund til Dr. Siegert opfandt den, han ville bekæmpe de tropiske sygdomme og almindelige mavesår. Bitteren menes at indeholde angelica, galanga, ensian, ingefær, kinabark, kanel, kardemomme, nellike, muskat, tonkabønner, sandeltræ, zedoarrod alt på rom-bassis. Det bliver nu lavet i Trinidad.

Ved århundrede skiftet (1900-tallet) begyndte Angostura også at bevæge sig ind på rom markedet. I starten var det produktion af rom til andre destillerier. Man brugte år på at studere mere om gæring og destillation, og i 1945 byggede man et kæmpe destilleri, og nu kunne Angostura gå i gang med at bearbejde rom markedet.

Ved udgangen af 1960 var der fundet importører for Angostura Rom og Bitters i 140 lande verden over.

Lokalt blev Angostura hædret i 1985, for at have stimuleret industrien på Trinidad & Tobago. Selskabet modtog The Humming Bird Gold Medal - som det første selskab nogensinde.

Den 1. november samme år fik selskabet besøg af Hendes Majestæt Queen Elizabeth II som besøgte destilleriet under hendes besøg på Trinidad & Tobago.

Indenfor de seneste år har Angostura fordoblet sin produktion på destilleriet, ligesom lagerkapaciteten er forøget. I 1960 blev der destillereit 1,3 millioner liter og i 1998 20 millioner liter.

Kort information

Type:Cocktail Bitter
Land:Trinidad & Tobago
Område:Trinidad
Størrelse i CL:10
Årgang:nv
Alkohol %:28