Angostura, aromatic bitters 20 cl

En cocktail bitter som indgår i et udtal af drinks - og på sin egen måde sætter præg på hele verden!

Angostura er en god smagsforstærker til f.eks. snapse, eller til at give en portvin ekstra aroma, i pink gin og i champagne-cocktails.

 

179,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Blev opfundet af dr. Siegert, en franskmand, da han arbejdede i urskoven som læge i generals Bolivars' hær i Sydamerika i begyndelsen af dette århundrede. Navnet kommer fra byen Angostura, der i dag kaldes Ciudad Bolivar i Venezuela. Drikken blev meget udbredt i den amerikanske forbudstid (1919-33), fordi bittere dengang blev klassificeret som medicin, altså en alkohol der var tilladt at drikke for helbredets skyld. Det var også den egentlige grund til Dr. Siegert opfandt den, han ville bekæmpe de tropiske sygdomme og almindelige mavesår. Bitteren menes at indeholde angelica, galanga, ensian, ingefær, kinabark, kanel, kardemomme, nellike, muskat, tonkabønner, sandeltræ, zedoarrod alt på rom-bassis. Det bliver nu lavet i Trinidad.

Ved århundrede skiftet (1900-tallet) begyndte Angostura også at bevæge sig ind på rom markedet. I starten var det produktion af rom til andre destillerier. Man brugte år på at studere mere om gæring og destillation, og i 1945 byggede man et kæmpe destilleri, og nu kunne Angostura gå i gang med at bearbejde rom markedet.
 
Ved udgangen af 1960 var der fundet importører for Angostura Rom og Bitters i 140 lande verden over.
 
Lokalt blev Angostura hædret i 1985, for at have stimuleret industrien på Trinidad & Tobago. Selskabet modtog The Humming Bird Gold Medal - som det første selskab nogensinde.
 
Den 1. november samme år fik selskabet besøg af Hendes Majestæt Queen Elizabeth II som besøgte destilleriet under hendes besøg på Trinidad & Tobago.
 
Indenfor de seneste år har Angostura fordoblet sin produktion på destilleriet, ligesom lagerkapaciteten er forøget. I 1960 blev der destillereit 1,3 millioner liter og i 1998 20 millioner liter.
 

Kort information

Type:Cocktail Bitter
Land:Trinidad & Tobago
Område:Trinidad
Størrelse i CL:20
Årgang:nv
Alkohol %:44,7