Anaperenna, Ben Glaetzer Shiraz - Cabernet 2012

Anaperenna, Ben Glaetzer Shiraz - Cabernet 2012

Anaperenna, Ben Glaetzer Shiraz - Cabernet 2012

Anaperenna er lavet på 75% Shiraz og 25% Cabernet Sauvignon fra det eksklusive Ebenezer-distrikt i Barossa Valley. Vinen er lagret 14 måneder på 100% nye fade af fransk og amerikansk eg.

Duft og smagsnoter:Duften byder på ekstremt intens, fuldmoden brombær- og solbærfrugt med lækre nuancer af ristede kaffebønner, mørk chokolade og vanille. Smagen er monumentalt rig og intens, og eftersmagen er muligvis den længste, vi nogensinde har oplevet i en vin. Det mest forbløffende er dog, at der under det hele ligger en formidabel friskhed, som gør vinens helhedsindtryk elegant og harmonisk.
 
Serveringsforslag: Anaperenna vil være en ædel ledsager til festmåltider med oksekød, lam eller kraftigt fjerkræ. Nyd vinen af rummelige glas, eventuelt knælende og med blottet isse.

Glaetzer Winery 94-97 point af Robert Parker
459,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Ben Glaetzer

Ben Glaetzer - vinmager som 14-årig

 

Ben Glaetzer blev bogstaveligt talt født til at være vinmager. Hans far erColin Glaetzer, Barossa Valleys "grand old man". Når Benslegekammerater omdelte aviser eller slog græsplænen for at få dereslommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens vingård. I enalder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvomhan ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før hanfyldte 18 år (hvilket han naturligvis rettede sig efter.).

 Robert Parkers australske favorit

 Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95point i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften påhans succes er ganske simpel; Høst et begrænset udbytte fra exceptioneltgamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på de bedste marker. Ved atvinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance ogfriskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.

Heartland, Mitolo og Glaetzer
 
Ben er involveret i tre vinprojekter: Han er medejer af HeartlandWinery, som fremstiller "value-for-money" vine på druer fra forskelligedistrikter i South Australia. Han er også medejer af Mitolo Wines, hvorhan laver ufatteligt intense vine på druer fra McLaren Vale og BarossaValley. Sidst men ikke mindst leder han Glaetzer Winery, hvor hanfremelsker en række vine, der regnes for referencepunkter i BarossaValley.

 

Yderligere information

Type: Rødvin
Land: Australien
Område: Barossa Valley
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2012
Druesorter: 75% Shiraz og 25% Cabernet Sauvignon
Alkohol %: 15
Lagret på egefad: Ja i 14 måneder på nye franske og amerikanske fade
Drikketemperatur: 16-18 grader
Holdbarhed: Op til 15 år fra høståret