Ampelos, Rho Pinot Noir 2011

Ampelos, Rho Pinot Noir 2011

Denne Pinot Noir fra Ampelos kommer fra samme marker som Lambda, men eftergæringen udvælges 20 % af de bedste fade, som man mener har et større potentiale. Vinen får også lidt større andel af nyt fad, hele 56%, hvilket giver vinen en bedre lagringspotentiale. Vinen er mere koncentreret og har en flot granatæblefarve og en duft af brunt sukker og modne kirsebær. Smagen er sødmefuld med mørke bær og kanel.

Navnet på vinen (P) Rho er ligesom det forholder sig med Lambda et græsk bogstav, hvilket vidner om Peter og konens græske tilknytning. Rho (P) er desuden et protein der findes i bakterier.

Duft og smagsnoter: Vine med et middel indhold af frugtsyre og tannin. Frugten virker mørkere med ex. aroma af mørke kirsebær, brombær og blåbær. De er smagsfulde, behagelig og letdrikkelige. Vinen kan være lidt eller slet ikke fadlagrede.

Serveringsforslag:kalvekød, svinekød, barbecue, pasta, fjerkræ
539,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Ampelos

Peter Work, der er født og opvokset i Højbjerg ved Århus, står bag USAs første certificeret økologiske vinhus, AmpelosCellars, der ligger i Santa Rita Hills, Californien
 
Peter Work (født 1958) er oprindeligt uddannet civilingeniør fra DTU. I mange år arbejdede han som IT-direktør forDisney; et hektisk job, der indebar et imponerende antal årlige rejsedage. Tirsdag den 11. september 2001 skulle Petertil møde i New York, men mødet blev aflyst i sidste øjeblik og resten af historien kender vi desværre alt for godt.
 
Konfrontationen med livets skrøbelighed fik Peter og konen Rebecca til at beslutte sig for at forlade deres job oggrundlægge den vingård, de i mange år havde drømt om. Og med hjælp fra sønnen Don, der er vinmager hos kulthusetSea Smoke Cellars - kendt fra vinfilmen Sideways - begav parret sig ud på deres livs vineventyr.
 
Peter og Rebecca, der er drevet af fælles lidenskab og dyb kærlighed til vin, havde fra starten en ambition om at dyrkeefter økologiske og biodynamiske principper. Og vingårdens navn Ampelos, der på græsk betyder vinstok, er da ogsåudtryk for en filosofi om, at den bedste vin kommer fra naturligt sunde vinstokke.
 
I dag passer og plejer Peter og Rebecca omkring 40.000 naturligt sunde vinstokke af sorterne Grenache, Pinot Noir,Syrah og Viognier, der årligt giver ca. 3.500 kasser suveræn certificeret økologisk og biodynamisk vin.
 

Yderligere information

Type: Rødvin
Land: USA
Område: Santa Rita Hills, Californien
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2011
Druesorter: Pinot Noir
Alkohol %: 14,1
Lagret på egefad: -
Drikketemperatur: 15-17 grader
Holdbarhed: Op til 10-12 år fra høståret