Amon Ra, Ben Glaetzer, 2014

Amon Ra, Ben Glaetzer, 2014
Amon-Ra er Ben Glaetzers topvin, og tillige en af verdens bedste Syrah/Shiraz-vine.

Vinen laves på druer fra det eksklusive Ebenezer-distrikt i Barossa Valley, og er lagret 15 måneder på 100% nye fade af fransk og amerikansk eg.

Duft og smagsnoter: I glasset fremstår den blæksort. Duften er kolossalt rig og kompleks, med nuancer af koncentreret bærfrugt, mokka, engelsk lakrids, mineraler, og vanille. Smagen er eksplosivt aromatisk og åbner sig lag efter lag efter lag. Eftersmagen varer flere minutter.

Serveringsforslag: Nydes stille af rummelige glas i dag og fire årtier frem. Passer godt til vildt, lam og kødretter og modne oste, men ikke til for krydrede retter.
599,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Ben Glaetzer

Ben Glaetzer - vinmager som 14-årig
Ben Glaetzer blev bogstaveligt talt født til at være vinmager. Hans far erColin Glaetzer, Barossa Valleys "grand old man". Når Benslegekammerater omdelte aviser eller slog græsplænen for at få dereslommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens vingård. I enalder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvomhan ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før hanfyldte 18 år (hvilket han naturligvis rettede sig efter.).
 
Robert Parkers australske favorit
Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95point i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften påhans succes er ganske simpel; Høst et begrænset udbytte fra exceptioneltgamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på de bedste marker. Ved atvinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance ogfriskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.
 
Heartland, Mitolo og Glaetzer
Ben er involveret i tre vinprojekter: Han er medejer af HeartlandWinery, som fremstiller "value-for-money" vine på druer fra forskelligedistrikter i South Australia. Han er også medejer af Mitolo Wines, hvorhan laver ufatteligt intense vine på druer fra McLaren Vale og BarossaValley. Sidst men ikke mindst leder han Glaetzer Winery, hvor hanfremelsker en række vine, der regnes for referencepunkter i BarossaValley.
 

Yderligere information

Type: Rødvin
Land: Australien
Område: Barossa Valley
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2014
Druesorter: 100% Shiraz
Alkohol %: 15
Lagret på egefad: Ja i 15 måneder på 100% nye fade af fransk og amerikansk eg.
Drikketemperatur: 16-18 grader
Holdbarhed: Ved decantering kan den drikkes nu og gemmes i op til 40 år fra høståret.