Amager Bryghus, Go crazy like a bull

I har sikkert alle hørt om dem.

Uanset hvor der er et enormt skovområde eller lignende som en åben, øde hede, vil der altid være en lokal myte om et mystisk væsen. En ulv, en orne, en hest, en bjørn – men en forvrænget version af disse dyr, nogle gange en menneske/dyr-hybrid. Onde, djævelske skabninger – en dødbringende vederstyggelighed for et dyr.

Området omkring den italienske by Piacenza er måske ikke kendt for sine enorme skove, men nord for byen langs Adda-floden finder du et fjerntliggende, børstet område, som ikke har været berørt af menneskeheden i århundreder. De lokale myndigheder kalder det en park, naturligvis i et forsøg på at give den en form for romantiseret aura. Men det hjælper ikke, næsten ingen går der. Og med god grund. Adda-parken har sit eget mystiske væsen, og måske den voldsomste af dem alle: Piacenza-tyren.

Ifølge legenden er det afkom af en gammel romersk løbsk okse, der blev brugt til at transportere hærens forsyninger. Men ifølge samme legende er Piacenza-tyren også noget attraktiv for den lokale mandlige befolkning. Det siges, at hvis du – som mand eller dreng – kan komme tæt nok på til at øjeæble tyren og se dens øjne blive blodigt røde, så vil dyrets kraft og libido blive overført til dig med det samme. Om denne legende er sand eller ej, kan vi ikke sige. Men hvert år findes flere enlige hanner i Adda Park, tydeligvis dræbt af en tyrs horn.

    DNEIPA 8,5% | Dåse 44cl

 

60,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Vores lille bryghus ligger i hjertet af Amager nemlig på en charmerende industrigrund i Tårnby. Vi er ikke i tvivl om, at vi er landets suverænt sikreste bryggeri, da vi har indrettet os i et gammelt beskyttelsesrum. Lokalerne har også i en periode været anvendt som bibellager, hvorfor der hviler en ganske særlig stemning over stedet, der bedst kan beskrives som den andægtige ro, man finder i et belgisk klosterbryggeri.

Bag bryggeriet står de to venner og inkarnerede håndbryggere Morten Valentin Lundsbak og Jacob Storm, som siden har fået papir på deres evner ved at tage uddannelsen som diplombryggere på Skandinavisk Bryggerihøjskole. Vores ambition er at give alle ølelskere en god oplevelse – hver gang. Derfor bruger vi kun udsøgte råvarer under brygningen – vi gør ingen svinkeærinder med kunstige hjælpestoffer til at hjælpe processerne på vej. Desuden hverken pasteuriserer eller filtrerer vi vores øl ud fra et bevidst valg om at bevare den bedst mulige smag og duft. Vi lader øllet tage den tid, det skal bruge til at modne fuldt af på flasken, før vi frigiver det.

Denne proces betyder, at der kan forekomme et let og helt naturligt bundfald i flasken. Dette kan uden problemer drikkes, men vil man have en mere æstetisk øloplevelse, hældes øllet forsigtigt op uden bundfald og gerne med lidt højde fra flaske til glas, så man oplever den smukke skumkrone og får frigivet alle de behagelige duftnuancer i det velbryggede øl fra Amager.
 

Kort information

Type:

DIPA

Land:Danmark
Område:Amager
Størrelse i CL:44
Alkohol %:8,5%
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:5-7 grader